pühapäev, 19. juuli 2015

Eesti valitsus ei järgi põhiseadust- lisatud põhjalikud tabelid

Paarkümmend aastat tagasi võttis Eesti rahvas rahvahääletusega vastu põhiseaduse, mille preambulas ehk eessõnas on öeldud järgmist:

tegelikkus, nagu me tabelitest näeme, on sootuks vastupidine. Võrdluseks olgu siin toodud Soome (vasakul) ja ja Eesti rahvaarvud viimase 100 aasta jooksul:




















Nagu me tabelitest näeme, siis on Soome rahvaarv saja aasta jooksul pea kahekordistunud, Eesti oma püsinud samal tasemel. Ja kui pärast taasiseseisvumist toimunud suurt kukkumist võib veel põhjendada muulaste lahkumisega, siis viimasel kümnel aastal toimunud ulatuslikku kukkumist enam muulaste kraesse veeretada ei saa. Soomes kasvas samal ajal rahvaarv 5%, kui Eestis samapalju kukkus. Eesti valitsus armastab oma otsuseid põhjendada exceli tabelitega, aga siin palun kaks väga ülevaatlikku tabelit, mis näitavad, et excelist pole mingit tolku olnud, rahvuse säilitamiseks pole juba paarkümmend aastat midagi tehtud. See on olnud puhtakujuline valitsejate saamatus, ehk siis pole valitsejad järginud Eesti põhiseadust, mille avasõnad nõuavad riigi kindlustamist ja arendamist nii, et rahvus säiliks. Soomes on seda suudetud, Eestis mitte. Ja kui Eesti valitsejad on ametisse asudes lubanud järgida Eesti põhiseadust, siis on nad tegelikult labaselt rahvast petnud. Piinlik tunnistada, aga Eesti valitsus on säilitamise asemel tegelenud vastupidi rahva hävitamisega. Teema on väga tõsine, aga millegipärast sellest kusagil ei räägita. Kaua peab rahvas seda laastamistööd kannatama?

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis suhe on kohvikul meediaga? Kesknädal on ühte-teist Teie artiklitest avaldanud, kuid kuidas see toimub? Näiteks seda ja eelmist terav-vaimukat lugu oleks Eesti meediasse hädasti vaja. Kas piisab lugeja soovist? Kuidas võiks neid lugusid näha näiteks Postimehe arvamusrubriigis?

Anonüümne ütles ...

Oot, oot, aga põhiseadus ei ole ju Vabariigi Valitsuse seadus, see ei käi ju mitte valitsuse vaid ikka terve rahva kohta. Pealegi, vaesed ju sünntavad, need on keskklass ja rikkad, kes lepivad vaid null-ühe-kahe lapsega. Aga miks, just neil ju oleks võimalusi rohkem lapsi saada?

Anonüümne ütles ...

Loomulikult ei pea peaminister Eesti naiste eest sünnitama hakkama, kuid mis ja kus on Eesti keskklass? Ja mis puutub siia käputäis ainult Eesti mõistes rikkaid?

Anonüümne ütles ...

Kle, 19. juuli 2015 18.34,
sul on ju võimalus sots.meedias kõige loetavamate artiklite kommentaarides jagada kohviku linki! :)
Mina tegin Eesti 2050 kohta küll, kus aga sain...
Julgen arvan, et nii mõnigi siia nüüd sattus... Ja et I+I ei pahanda väga...

Anonüümne ütles ...

Jah, kle, jagasin ka avalikus majas nimega FB. Küsimus oli teistlaadne.

Anonüümne ütles ...

Küsimusest sai igaüks aru, aga Tähismaade artikleid ei avalda küll ükski peavoolu meedia kanal, kahjuks... :(

Anonüümne ütles ...

Loomulikult on paha, et eestlaste hulk ei suurene, selles pole kahtlust. Aga see rahvaarvu tõus 50.tel, 60.tel 70.tel ja 80. tel tuli suuresti venekeelsete migrantide siia saabumisest ja mitte midagi head selles polnud. Samas rahvaarvu vähenemine 90. tel on suuresti tingitud venekeelsete migrantide lahkumisest Eestist ja see on ainult hea. Aga hea ja vajalik oleks, et ka eestlaste arv suureneks seejuures. Midagi on siiski ka õnneks head tehtud- näiteks see vanema hüvitise seadus...