reede, 31. juuli 2015

Tükike meediakriitikat Äripäevas

Väljavõte Äripäeva veebist.

Äripäev on viimastel aastatel olnud mitmes mõttes revolutsiooniline. Esiteks juleti välja tulla valitseva partei Reformierakonna alustalade vastu Autorollo afääriga, mis oli teada, aga millest muu meedia vaikis. Siis hiljuti avaldas Äripäeva särav täht, ajakirjanik Katariina Krjutškova kirjutise Afganistanis käinud Eesti sõdurite enesetappudest, mis oli ka ammu teada, aga millest muu meedia lihtsalt vaikis. Nüüd on Äripäev pannud üles küsitluse meedia sõltumatuse teemal ja nagu võib arvata, arvab ainult 17% vastanutest, et Eesti meedia on sõltumatu.

Nii ta on. Ideaalis peaks meedia kajastama elu Eestis sellisena nagu ta on, aga paraku seda ei tehta. Olukord meenutab nõukogude aega, mil meedia oli suukorvistatud ja ei kajastanud elu sellisena nagu ta oli. Praegu meedial enam suukorvi pole, aga ikka jätkatakse vanas vaimus. Millest on äraütlemata kahju ja mis oli ja on üks põhjuseid, miks ühiskond on stagneerunud ja miks Eestist tahetakse välja rännata isegi Soome, mille majanduskeskkond on võrreldav Kreekaga.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

ÄP on palju enamatki päevavalgele toonud ,silmapaistavamad neist olid VEB-fond ja ka Reformierakonna must kassa Sveitsis mida alla miljoni euro ei avatagi.Kuid uuriv ajakirjandus on pinnuks silmas eliidile ja nii leidis ka ÄP endale luti.Kurb ja ääretult kurb aga hetkest kui Hundimäe hakkas leheveergudel IRL-le hääli koguma kadus minul ja usun ,et ka paljudel lugejatel, huvi ÄP vastu.Kaotati koheselt ka anonüümne kommnteerimine ja edastatakse vaid valitud artikleid.