pühapäev, 23. august 2015

Kohver on poliitiline ohver

Väljavõte Delfi veebist.

Tõepoolest, Eston Kohveri teemal teevad Eesti juhid suuri sõnu, aga keegi ei tee midagi tema vabastamiseks. Ehk siis: Kohverit kasutatakse ära poliitiliste steitmentide tegemiseks ja tema vabastamisest ei olda huvitatud. Väga hea on Eesti juhtidel nüüd 15 aastat nutulaulu laulda, et kohver vangis-kohver vangis-venemaa paha-kohver vangis-ai-ai-ai ja midagi muud ei peagi tegema. Samas peaks Eesti juhid olema kõigi elanike, kaasa arvatud Kohveri teenistuses ja tegema kõik selleks, et ebaseaduslikult kinni peetu vabastada. Või ei usu Eesti juhid sarnaselt venelastele, et Kohver on süütu?!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kohver loobus isegi Eesti advokaadist,kes teda kaitseks!See on juba algusest peale üks hämar lugu!

Anonüümne ütles ...

Luuretöö elementidega kaitsepolitseitöö on välispoliitiliseks palaganiks tehtud meie töllidest poliitikute poolt ja Kohvrile on sellest vaid täiendavaid kannatusi samuti KAPO-l on raskem niimoodi oma tööd teha. Jätkuv kisa selle asja ümber tõstab vaid Kohvri hinda . Venelased itsitavad vaikselt pihku:
Stakan

Anonüümne ütles ...

Kohver ei olegi süütu Vene seaduste alusel. Ta on Venemaalt agentide värbaja ja nende juht olnud mitmeid aastaid, sellest kirjutas Pihkva veebileht juba 2011.a., see on avalik info.Ta on süütu vaid Eesti seaduste valguses. Eesti pole kuidagi kommenteerinud seda fakti, et Kohver tegelas just Venest värvatud agentide juhtimise ja koordineerimisega ja käis palju kordi salaja Venemaal juba enne kinnivõtmist. See olevat riigisaladus.

Mida Eesti vaidlustab, on Kohveri vahistamise paik. Eesti väidab, et see oli Eesti territooriumil ja seega on tegu röövimisega. Vene väidab, et Kohver kohtus oma informaatoriga Vene territooriumil ja mingit röövimist polnud. Tegelt seal võsas ei pruugi üldse aru saada, kust piir täpselt jookseb ja spioonimängude juures seda ei vaadatagi, kas 10 meetrit siia või sinnapoole. Krabatakse mees kinni ja asi tahe.

Mis puutub nüüd vabastamisse, siis kogu kisa ja hüüdlaused stiilis "Vabastage Angela Davis! " tänapäeval enam ei tööta. Eesti suhted Venemaaga on nii teravad, et väljavahetamist pole loota. Samas olen üsna kindel, et Soome või Kasahhi eriteenistuse töötaja puhul poleks üldse kohtuprotsessiks läinudki, see asi oleks klaaritud ära vaikselt ja omavahel.

Nii naljakas kui see ka pole, on praktiliselt ainus väga pisike shanss Kohver kähku koju saada, organiseerida ta põgenemine Pihkva vanglast või tapirongist.Kuid selle peale Eesti välja ei lähe ja ilmselt tuleb Kohveril istuda oma 10 aastat enne kui Vene president talle armu annab või amnestia talle kohaldub. Nagu Hodorkovski, see on hea näide Vene karistussüsteemi toimimisest.Sellest võimalikust kümnest aastast tiksub Kohveril esimene täis septembris.

Anonüümne ütles ...

tänud väärt kommentaari eest, 24. august 2015 12.06

Anonüümne ütles ...

Loobus eesti advokaadist, sest see "rahvus"kaaslane ei oska ju eesti keeltki! :(

Anonüümne ütles ...

Hästi öeldud kuid Hodorkovskiga vast Kohverit võrrelda ei saa.Arvan ,et autoril ei olnud see mõttes.Hodorkovski ei kandnud lõpuni karistust mille oli täiega välja teeninud.Mõrvade tellijana olekski pidanud ta vanglaseinte vahel surema kuna Venemaa surmanuhtusest on loobunud.Kuid teda nõudis välja jõud mida Kohvrile kunagi ei teki.Kohver olevat koheselt asunud koostööd tegema FSB-ga ja Eesti ainuke huvi oleks olnud ta teise ilma saatmine.Tagasiteed tal nagunii ei ole!