kolmapäev, 5. august 2015

Liiakasuvõtmine tuleks keelustada

Sarnaselt prostitutsiooni vahendamisega tuleks keelustada liiakasuvõtmine, eriti seesuguses organiseeritud vormis nagu see toimub kaasaja panganduses. Inimeste raha peaks laenatama välja ilma intressideta. Praegune suur ebavõrdsus tuleneb ühiskonnas just sellest, et üks osa pääseb rahale ligi peaaegu tasuta, teine osa peab kõvasti peale maksma.

Jumalasõna järgi on liiakasuvõtmine lausa patt, nii et pangaintresside võtmise keelustamine oleks jumalale igati meelepärane tegu.

Eestis on intresside küsimine eriti kummastav, sest Eesti hümni sõnad ütlevad mu hulgas: „Su üle Jumal valvaku, mu armas isamaa, ta olgu sinu kaitseja ja võtku rohkest õnnista, mis iial ette võtad sa, mu kallis isamaa!”

No miks peaks jumal Eesti üle valvama ja Eestit kaitsma, kui siin tegeletakse lausa avalikult jumala teotamisega. Jumal, Jeesus Kristus lasi liiakasuvõtjad templist välja visata, nõnda peaks talitatama ka Eestis. Ja Eesti rahva raha eest toimetav maksuamet peaks samuti lõpetama röövelliku, 22% intressi võtmise.

1 kommentaar:

jevlampi ütles ...

Liiakasuvõtmine on ju ainult üks ahnusepõhise majanduse osis. Maailm liigub headusepõhise majanduse suunas, kuid stagneerunud ülikkond ei taha seda mõista. Nii püütaksegi seda suundumust iga hinna eest pisendada, blameerida (võtkem või OWS, isegi win10 - ikka püütakse asja näidata vähemalt kahtlases valguses).