reede, 11. september 2015

Eestil lasub moraalne kohus Süüria, Iraagi ja Afganistani põgenikke vastu võtta

Eestil on moraalne kohus võtta vastu pagulasi Süüriast, Iraagist ja Afganistanist. Miks? Sest Süüriasse põgenes Iraagist ja Afganistanist sealsete sõdade ajal mitu miljonit inimest ning nad otsivad nüüd Süüriast väljapääsu. Iraagi ja Afganistani põgenikud omakorda pagesid tapatalgute eest, mille korraldamises osalesid teiste seas Eestist pärit sõdalased.

Sõjategevus ei saa olla selline, et sõidame lennukiga kohale, tapame inimesed maha, korraldame kaose, tuleme tagasi ja teeme näo nagu poleks midagi juhtunud. Eesti on kaasvastutav selle koleduse eest, mis valitseb praegu Iraagis, Afganistanis ja Süürias, seetõttu peab Eesti osalema pagulaste vastuvõtmises nö täie rauaga. See on Eesti moraalne kohus. Ja kui inimesed nõus pole, siis tuleb pagulased paigutada nende otsustajate, näiteks endise kaitseministeri Sven Mikseri juurde, kuna Mikser otsustas Eesti sõdurite saatmise Iraaki. Las nüüd vastutab oma tegude eest ja tegeleb tagajärgedega- aitab vastutusest kõrvalehiilimisest ja pea liiva alla peitmisest.

P.S. Pagulasi ei maksa laiemas plaanis sugugi karta ja nende vastuvõtmine on pikas perspektiivis parem kui nende vältimine. Siin tasub eeskuju võtta rootslastest, kes võtsid tuhat aastat tagasi samalaadse rahvaste rändamise ajal vastu rändmungad ja ristiusu ning säilitasid nõnda iseseisvuse. Eestlased tapsid immigrandid maha ja kättemaks oli karm: ligi 700 aastat orjapõlve. Lõpuks ristiti eestlased vägisi ikka ära.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Põhimõteliselt õige jutt! Kui tuult külvad siis tormi lõikad, selline on vanasõna! Nüüd ongi selgunud eurooplaste segaduse külvamise põhjus: vaja on pagulasi, just neid kes sind meeletult vihkavad ja plaanivad pomme panna ja muud terrorit külvata. Süüdi ei ole pagulased vaid meie endi valitsejad kes tuleks teibasse ajada ja just seebitatud ja libedasse teibasse! Eestil pole enne ja vaevalt ka tulevikus tuleb nii lolle ja argu valitsejaid kes ei julge midagi otsustada vaid ootavad brüsselist käske. Kas rõivas ikka julgeb sital käia või küsib enne naiselt või brüsselist luba?

Anonüümne ütles ...

Ammu on sugenenud küsimus, et Inno, kui sa noores põlves pole kuigivõrd raamatuid lugenud, kas siis nüüd loed neid raamatuid, mis olnuks jõukohased nii 7-8 aastastele?
Või kuidas juhtub, et su analüüsid (või kuidas neid nimetada)püsivad ikka keskmise harimatuse piiril?