reede, 4. september 2015

Räpane poliitika

Väljavõte Postimehe veebist.

USAs on pannud pommi võimuloleva kliki alla vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump, kelle üks populaarsuse alustala on aus jutt selle kohta, kuidas kõik poliitikud on suure rahaga ära ostetud. Trump räägib, kuidas ta ise on samuti teatud teenete eest poliitikutele raha andnud, aga teda ennast pole vaja ära osta, kuna tal on raha olemas. Selline aus ülestunnistus on kiiresti kahandamas olemasoleva võimuklanni kandidaate nagu vabariiklaste Jeb Bush ja demokraatide Hillary Clinton. Tõusmas on kandidaadid, kes pole olnud suure poliitikaga seotud, nagu ettevõtja Trump ja neurokirurg Ben Carson.

Tahaks uskuda, et Eestis on poliitikud ausad, aga Silver Meikari algatatud Reformierakonna nn kilekotiafäärist alguse saanud paljastused lubavad arvata, et Eestis on asjad kas sama hullud või hullemad kui Ameerikas. Siin lihtsalt pole nii võimsat ja sõltumatut ajakirjandust kui USAs, kes suudaks asjadel silma peal hoida. Kui USAs paljastab afääre ajakirjandus, siis Eestis suudab seda teha vaid riiklik struktuur Kapo. Ent Kapo on teatavasti ise valitsuse kontrolli all, mistõttu suuremad jamad ei jõua kunagi avalikkuse ette.

Üht-teist siiski tilgub. Näiteks Tallinna Sadama juhtide rahaskandaal. Selge on see, et sadamast said matti võimulolevad erakonnad- no kuulge, sadama asejuhataja Allan Kiil oli lausa Reformierakonna liige. Küllap on õigus Remo Holsmeril, kes ütles Kiili vahelevõtmist kommenteerides, et mees läks liiga ahneks. Nii nagu ka Anna-Maria Galojan, kes ei jaganud Euroopa Liikumisest saadud matti oma koduerakonnaga. Nüüd räägib praamikuningas Vjatšeslav Leedo, kuidas talt võeti Saaremaa laevaühendused ära, kuna ta ei allunud poliitikute väljapressimisele. Mis omakorda näitab, et Eestis on võimul pesueht maffia, ettevõtjate ja poliitikute poolt juhitud organiseeritud kuritegelik grupp, mis jagab omavahel maksumaksja tagant varastatud raha. Kuni selline bande riiki juhib, pole ime, et Eesti majandus on stagneerunud ja inimesed tahavad Eestist jalga lasta.

Eesti päästaks ilmselt samuti lahendus, kus praegu võimul olevate poliitibroilerite asemel asuvad riiki juhtima täiesti uued inimesed eri elualadelt: teadlased, ettevõtjad, arstid, advokaadid, pereõed ja õpetajad.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Te unustate ära asjaolu, et ausad ja töökad inimesed on hõivatud oma enda tööga, mistõttu neil pole isegi rahahunniku olemasolu korral aega tegelda häälte kogumiseks hädavajaliku propaganda-tegevusega, lobitööga, valimiskampaania läbi-viimisega. Valimiskampaania all mõtlen mööda Eestimaad reisimist ja propagandaürituste korraldamist. Partokraatial on selleks terve aparaat, kus tipp-mafioosod tulevad vaid ja lehvitavad lavalt natuke, ilma, et nad peaks muu korraldustööga tegelema.

Teiseks, isegi kui valituks osutuda, siis väärikas ja aus inimene ei ütle oma klientidele, et nüüd minge minema, sest ma olen hõivatud poliitikaga. Poole kohaga poliitikaga tegelemine ja poole kohaga oma põhitööga tegelemine hoiab poliitikaga tegija ka vaimselt ja erialaselt vormis, sest vaid poliitikaga tegeledes toimub erialane allakäik, mida ükski tipp-spetsialist omale lubada ei saa. Erialaselt alla-käinud ex-spetsialistidel saavad poliitikas olude sunnil, isegi kui nad pole korrupeerunud, targad mõtted kähku otsa. Seega, verevahetus poliitikas on hädavajalik juba ainuüksi poliitikute massi intellektuaalse taseme säilitamise huvides.

Arvan, et praegust olukorda saab muuta küll, aga selleks peab olema erasektoris piisavalt tarku inimesi, kelle sissetulek ei koosne vaid nirusast eesti palgast ega ole ka "üld-ärimehed", vaid kes oskavad intellektuaalidena oma spetsialisti-tööd teha viisil, et selle eest raha ka saab, mitte vaid palka. "Teeme ära" korraldajad on enam-vähem ainukesed raha teenida osanud intellektuaalid eestis ja nad ei jõua ka üksinda "kõike ära teha". Seega, eesti rahva hädad taanduvad ära eesti rahva laus-lollusele. Üks teema-kohane viide:

http://uus.minut.ee/eesti-kultuuri-vaesus/

Anonüümne ütles ...

Miks trügivad poliitikasse lauljad ja näitlejad ja muud klounid? Miks nad ei taha enam NII ARMASTATUD KUTSUMUSEGA TÖÖD TEHA? Polegi enam nii tore ja rikas riik või?
Igatahes tänase Tallinnas väga vastiku poliittsirkuse koraldajad Kukus olid lihtsalt nii jälgid oma propagandaga! :(
Nemad kutsuvad siia sõbralikku Eestisse, sest nende arvates on ikka PAGULASI SIIN VÄGA VÄHE!! :(

Anonüümne ütles ...

Mitte matti, vaid MANTI.