esmaspäev, 30. november 2015

Kuidas Savisaarest lahti saada?

See on ilmselt küsimus, mis praegu nii poliitikuid kui muidu rahvast vaevab olukorras, kus Keskerakonna toetus on tõusuteel ja teiste suuremate parteide oma langeb.

Savisaart on püütud küll kangutada väljast (süüdistused tema ja kaastöötajate vastu) kui seest (toetus siseopositsioonile eesotsas Simsoniga), aga elu näitab, et Edgar püsib nagu raudnael, ei võta teda ussi- ega püssirohi. Tallinnas tahtis Savisaart kukutada Eerik-Niiles Kross, aga lendas ise oma võttest selili. Kõik katsed Savisaarest lahti saada on lõppenud fiaskoga.

Tegelikkuses pole midagi lihtsamat, kui Savisaarest lahti saada. Tuleb lihtsalt olla temast parem.

Esiteks, Savisaare suurim nõrkus on autoritaarsus ja see, et ta ei anna oma kohta teistele edasi. Aga palun, tema ülelöömiseks pole midagi lihtsamat, kui korraldada teistes erakondades vabad sisevalimised. Millegipärast seda aga ei tehta ja teistes erakondades käib liidrite nimetamine veel hämaramat teed pidi kui Keskerakonnas. Sotside korraldatud valimisfarssi Mikseri upitamiseks ei saa pidada vabadeks valimisteks. Kui Keskerakonda võrreldakse NLKP-ga, siis teistes erakondades elab vana partei vaim veel jõudsamalt edasi. See asi tuleb otsustavalt lõpetada ja lasta võimekatel noortel, mitte parteibroileritel erakondi juhtida. Pole vist eriti keeruline ülesanne?!

Teiseks süüdistatakse Savisaart kallutatuses, vene-meelsuses. No aga olgem siis kallutamatud. Ärgem käigem üle nädala USA saatkonnas oma leivaisadele aru andmas, vaid ajagem selg sirgu ja käitugem rahvusküsimustes nagu EKRE! Eestis seni veel kehtiva põhiseaduse järgi on iga poliitiku püha kohus oma rahvuse säilitamine. Ameerika saatkonnast rahvusküsimustes nõu ei saa, sest Ameerikas pole rahvust, või õigemini on seal elanud rahvused tapetud ja tasalülitatud. Kuni Eesti poliitikud lömitavad ameeriklaste ees, ei mõju kuigi siiralt jutud sellest, et Savisaar lömitab venelaste ees. Kõik erakonnad peavad Eestis ajama selja sirgu ja mõtlema eeslkõige eesti rahvale, tema püsimisele ja kasvamisele. Viimase paarikümne aastaga on Eesti rahvaarv ohtlikult vähenenud.

Kolmandaks, Keskerakonda peetakse ususektiks. No aga kas teised erakonnad pole või? Paljud Reformierakonna liikmed on tunnistanud, et erakonna arengus puudub võimalus kaasa rääkida ning kõik otsused langetatakse siseringis, umbes nagu Rooma paavsti ja tema kardinalide puhul. Kas on siis raske avalikult ja avameelselt asjadest rääkida ning infot jagada? Või on teised erakonnad sama nõrgad nagu Nõukogude Liit, mis pärast avalikustamist ja uutmist tekkinud pingete tõttu kokku kukkus?!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas kui Savisaar kõrvaldada, siis hakkab Eesti elu mühinal arenema?

Inno, Sul on probleem isaga lahendamata! Aga lahenda ära - enne kui kehastus lõppeb. Muidu vead probleemi järgmisesse kehastusse kaasa.

Selliste arvamuslugudega oled alati ämbris. Ei anna võrrelda neid Jakko Väli omadega.

Inno ütles ...

See pole vist saladus, et Savisaar hoiab Reformierakonda võimul. Nii et kui tema lahkub, siis võib muutusi ette tulla küll. Kas just suuri muutusi, on loomulikult iseasi, aga persoonide tasandil midagi muutub kindlasti.

Anonüümne ütles ...

Väga hea ja üldistav arvamuslugu. Mina kah Savika foobia all ei kannata.
Edgar vähemalt ei võimalda välispankadel 3 milj Eurot päevas raha välja kantida, mis ongi meie riigi vaesuse peamine põhjus.
http://ekspress.delfi.ee/kuum/valispangad-viivad-eestist-valja-ule-miljardi-euro-aastas?id=71905827

Anonüümne ütles ...

Samuti saaks Estonian Airi taaselustada.Lihtsalt Parts tuleb seekord ise tanki panna ja ta peab tunnistama ,et EA-sse kanditud 200 miljonit õpetajate palgatõusuraha ,läks hoopis läbi EA, erakonna musta kassasse ja EA ei ole sellest sentigi saanud.Ehk abiraha lihtsalt varastati läbi EA.Kel vähegi matemaatikaga asjad korras saab aru ,et 60 miljonilise eelarvega lennufirma ,ei oleks 200 miljonilise abirahaga pidanud esimesed 3a ühtegi lennukit õhku tõstma ,sest abiraha oleks katnud kõik kulud.