kolmapäev, 11. november 2015

Sanktsioonid toovad Venemaale hoopis kasu?

Väljavõte Taipei Times'i veebist.

Kui seni on räägitud, et majandussanktsioonid toovad Venemaale kahju, siis nüüd selgub, et need on hoopis kasulikud. Nimelt arenesid Inglismaa, Jaapani, USA ja Saksa majandused 19. sajandil suureks just tänu majanduslikele piirangutele, mitte vabale turumajandusele, nagu täna räägitakse. Nii et siis tänu sanktsioonidele saab Venemaast uus supermajandus?!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No vaata, et kes selle artikli autoriteks on. Miks peaks Jakunin üldse mingit muud juttu rääkima. Kuigi selge on see, et sanktsioonidel soovitud mõju pole ning tõenäoliselt keeratakse need mingi hetk tagasi, siis "majandusimet" lubatakse reaktsioonina omaenda saktsioonidele, lääne sanktsioonideks on ju kõrgete ametnike reisipiirangud, tipptehnoloogia impordikeeld jne. mitte juustumüügi keeld.

Inno ütles ...

Lääne peamiseks sanktsiooniks oli rahakraanide kinnikeeramine, raharinglus on aga kõige alus. Juust on selle kõrval nö piece of cake, pealegi poodides Venemaal toidupuudust ei ole, sest Türgi, Brasiilia jms suured Euroopa Liidu välised riigid katavad nüüd Venemaa toidulaua.