laupäev, 19. detsember 2015

Mis on saanud Ansipist?

Oli kord meil selline peaminister, ehk mäletate veel. Nimeks Andrus Ansip. Hüüdnimi Näksip, selle järgi, et lasi koerad 1988. aasta 2. veebruaril, Tartu rahu aastapäeval demonstrantide peale, kes nõudsid Eesti iseseisvust. Toonane Tartu rajooni täitevkomitee esimees Robert Närska on meenutanud, et Ansip ütles, et koerad oleks tulnud varem lahti lasta, sest see, keda koer korra hammustanud, enam tänavale ei tule. Ansip seda ei tunnistanud ja ütles, et oli sel ajal, kui koerad lahti lasti hoopis ämma juures. Ansip oli siis tähtis nomenklatuura-mees, EKP Tartu rajoonikomitee orgosakonna juhataja. Hiljem kogus Ansip kuulsust sellega, et rääkis, kuidas digituru vabaduste eest võitlejad on seemneid söönud. See väide tõi rahva tänavale ja ühtlasi tähistas Reformierakonna languse algust.

Olgu kuidas oli, aga nüüd on Ansip jälle nonemklatuura-mees, sedakorda Brüsselis tähtsas euro-ametis, kõrgeim ja mõjukaim Eesti ametnik, lausa Euroopa Komisjoni asepresident. Kuupalgaga miski 23 tuhat eurot pluss lisatasud. See on keskmise eestlase kahe aasta palk, mille Ansip teenib ühe kuuga. Palk on hea, aga mis kummaline, temast pole seal Brüsselis midagi kuulda. Et mis ta teeb või on. Muidu enne seda kuulsime temast pea iga päev.

Siim Kallasest, kes oli enne Ansipit samuti asepresident, transpordi alal, oli pidevalt kuulda, kuidas ta lennundusega tegeles, võitles Islandi tolmupilvedega ja ajas raudtee asja. Kallase ajal tehti ka otsus, et Estonian Air lastakse vetsupotist alla ning Eesti ühendatakse Euroopaga hoopis kiire raudteega, mis tegelikkuses, nagu selgub, väga kiire polegi. Aga see polegi tähtis, võrreldes lennunduse kümnete miljonitega vajab raudtee sadu miljoneid euroraha ja nagu elu näitab, siis seda va nutsu Brüsselis jagub. Vähemalt esialgu. Küllap on ka muud tagamaad selles, miks Estonian Air ära kaotati, aga lätlaste Air Baltic alles jäeti. Kallase kabinetiülem Hendrik Hololei on teinud ootamatult kiiret karjääri, küllap siis oskasid lätlased võtmeisikuid paremini määrida kui eestlased.

Aga Ansip. Viimati kuulsime temast, kui ta valiti Euroopa Komisjonis "mis ta nüüd oligi" valdkonna asepresidendiks. Ja sinnapaika kõik jäi. Edasi on olnud infot selle kohta, et tal oli rattaõnnetus, et ta "näeb kirikutorni, päikest ja on muidu vaba mees", siis jagas oma muljeid Kreeka kriisi kohta ja kommenteeris Estonian Airi pankrotti. Aga tööalaselt, digituru valdkonnas. Ainus uudis selle kohta oli, et Euroopa Komiosjoni digivolinik Günther Oettinger ütles, et Ansipi välja käidud digituru reform ei kõlba kuhugi. Ja pärast seda ütleski Ansip, et ta on vaba mees. Sellised lood siis.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Juunis oli ju jalgrattaõnnetus
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/andrus-ansip-sai-rattaonnetuses-vigastada?id=71721143

Inno ütles ...

Õige, see asi oli ka. Kus see õnnetus oli muidu, Eestis või välismaal?

Anonüümne ütles ...

Kus p..sest see Reformierakonna langus välja paistab..?? kolmandik parlamendikohtadest, ülejäänud erakonnad söövad peopesalt, et võimu ligi pääseda, kui see on langus, siis sellises languses ma elada soovingi..

Anonüümne ütles ...

Reffidel on pankade toetus ja rahad taga ja ees. Vastuteenusena ei maksa võõrpangad makse!
Kilekott

Inno ütles ...

Reform elab veel vanast rasvast, nö rahva armust. Poolas tuli juba võimule sealne EKRE, Eestis juhtub sama.

Anonüümne ütles ...

Mis valemiga e-võltsvalimised lõpetada? Sellist valemit paraku pole, sest Eesti "nokia" on mömlus! Eestlane on mömm.

Ta on 65-aastane naine. Eluaeg kopikate eest tööd rabanud. Nüüd, reumast moondunud kätega, vuhib 300 eest kuus edasi. Ja valib härdalt Ref-i edasi, kujutledes et kuulub siis klubisse. Näide elust enesest.

Inno ütles ...

Lõpmatuseni pole võimalik ka e-valimisi võltsida. Kui ikka küsitluste põhjal on toetus null ja valimistel 30%, siis pole asi õige. Kui valimisi oleks jõhkralt võltsitud, siis poleks EKRE ja VE täna parlamendis. Võltsida on võimalik kokku paarsada, kõige rohkem tuhat häält, aga mitte nii, et käib lausvõltsimine. Siis tuleks pettus ju kohe välja!
Ja ega keegi ei keela teistel erakondadel Ref-i selja taga valitsus moodustada, olenemata reumast moondunud kätega naistest. Ometi seda ei tehta.