teisipäev, 19. jaanuar 2016

Nüüd on siis selge, kelle huvides oli Eesti rahvusliku lennukompanii põhjalaskmine

Väljavõte Delfi veebist.

Eestis oli tükkjagu nuputamist, miks Estonian Air põhja lasti. Otsus tuli ametliku jutu järgi Brüsselist. Aga tegelikult? Vastus on tänaseks selgunud, kui vaadata, kui usinalt mõned Eesti ajakirjanikud Soome rahvusliku lennukompanii Finnairi perset lakuvad. Ja kuidas Finnair meie ajakirjanikke määrib- Soomes oleks selline asi naeruväärne.

Kõigepealt tegi otsa lahti Eesti esiajakirjanik, ajakirjandusõppejõud Priit Pullerits, kellele soomlased tegid välja kalli õhusõidu ning ööbimised lukshotellis. Vastutasuks lakkus Pullerits sommide perset oma suusablogis ja hiljem Postimehes. Nüüd järgnes samalaadne Finnairi promoartikkel Päevalehes.

Mis tõstatab jällegi küsimuse Eesti ajakirjanike ostetavusest ja müüdavusest, antud juhul lausa Eesti rahvuslike huvide taustal. Elu näitab, et mõned meie ajakirjanikud on nõus oma riigi kõige täiega maha müüma, kui vaid natuke võid moka peale määritakse. Ja need, kes seda teavad, oskavad seda oma huvides ära kasutada. Sitta see Estonian Air, eksole, peaasi, et Finnair lendab. Kas keegi on küsinud, kui suured olid Finnairi kahjumid viimastel aastatel? Ma võin valgustada: ainuüksi 2014. aastal 83 miljonit (Estonian Airi kahjum oli 10 miljonit ja sellest tõusis hirmus kisa). Ja nüüd, pärast Estonian Airi pankrotti hankis Finnair kohe terve karja uusi lennukeid. Kapish?

Kommentaare ei ole: