laupäev, 30. jaanuar 2016

Vastulöök: mitmesajameheline jõuk ründas Stockholmi raudteejaamas migrante

Väljavõte Daily Maili veebist.

Rootsis läheb olukord üha pinevamaks: vastuseks sotsiaaltöötaja tapmisele Göteborgis ja noorte migrantide jõukude omavolile Stockholmis ründas eile õhtul mitmesajaliikmeline maskides jõuk noori migrante Stockholmi raudteejaamas. Rünnati kõiki migrante või neid, kes välimise poolest ei meenutanud rootslasi.

Siin on video juhtunust:



Enne rünnakut migrantidele jagati välja lendlehti kirjaga „Aitab”, viidates, et rünnak oli vastuseks noore sotsiaaltöötaja tapmisele esmaspäeval Göteborgi eeslinnas Mölndalis. Lendlehtedel oli kirjas, et Rootsi politsei pole enam võimeline toime tulema migrantidega, kes ründavad rootslasi. Ühtlasi oli märgitud, et Rootsi politseijuht tunneb rohkem kaasa mõrtsukale kui ohvrile. „Me ei nõustu Rootsi naiste korduvate ründamiste ja ahistamistega,” seisis lendlehel, „me ei nõustu oma turvalise ühiskonna lõhkumisega. Kui poliitiline juhtkond ja politsei ilmutavad rohkem poolehoidu mõrvaritele kui ohvritele, siis ei saa seda ilma protestimata välja kannatada. Kui Rootsi tänavad pole enam rootslastele jalutamiseks turvalised, siis peame seda olukorda parandama. Õigussüsteem on tõstnud käed üles ja sotsiaalne lepe on tühistatud, seetõttu on iga Rootsi mehe kohus kaitsta avalikku ruumi imporditud kuritegevuse vastu. Need, kes täna on kogunenud, pole sinu poliitik, ajakirjanik või politseinik, need on sinu isa, vend, abikaasa, kolleeg, sõber ja naaber. Rootsi mehed ja naised on ära teeninud turvalisuse oma igapäevases elus, seetõttu kutsume kõiki üles tunnistama probleemi ja samuma meie jälgedes, nii Stockholmis kui mujal riigis. Parema tuleviku eest üheskoos.”

Möödunud nädalal teatas politsei, et Stockholmi raudteejaama on enda kontrolli alla võtnud Marokost pärit tänavalaste kambad ja politsei on võimetu nende vastu astuma. Noortest poistest koosnevad migrantide kambad külvavad Rootsi pealinnas hirmu, käies vargil, ahistades tütarlapsi ja rünnates turvatöötajaid.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ei pea olema hiromant,et ennustada, mis edasi hakkab toimuma - sõjavägi aetakse välja, linnaosad piiratakse sisse ja kõik noored valged mehed, vanuses 15 - 30 vahistatakse ja viiakse ajutistesse kinnipidamiskohtadesse, kus neid üle kuulatakse ja tunnistusi välja pekstakse, appi kaasatakse ka moslemi immigrandid, kes peavad ette näitama neid ahistanud isikuid..