neljapäev, 11. veebruar 2016

Eesti liitus ikkagi vale klubiga?

Väljavõte Vikipeedia veebist.

Üks rikkuse mõõdupuu on keskmine palk. Ülal tabelis on toodud Euroopa riigid järjestatuna keskmise palga järgi. Nagu me näeme, on päris tipus vaid vähesed riigid, mis kuuluvad Euroopa Liitu, esimese viie hulgas ainult Luksemburg.

Eesti võttis pärast Euroopa Liiduga liitumist loosungiks 15 aastaga jõuda Euroopas 5 rikkama riigi hulka. Praegu on üle poole ajast möödas, aga Eesti kuulub jätkuvalt Euroopa vaesemate hulka (nagu tuleb välja allolevast tabelist). Kui Eesti tahaks lähemate aastate jooksul jõuda Euroopas 5 rikkama hulka, peaks ta mööduma Luksemburgist. Iga mõtlev olend saab aru, et see on mõeldamatu, puhas utoopia. Pigem jääb Eesti vaeseks, nii nagu on just vaesemate hulgas palju Euroopa Liidu liikmeid:


Eesti jutt viie rikkama hulka jõudmisest oli ja on sama ogar nagu nõuka ajal jutud kommunismi tulekust- pole ime, et neid jutte levitas endine karjäärikommunist Andrus Ansip- tema juba tunneb asja. 50 aastat lollitasid Ansipi-sugused nõuka ajal rahvast. Nüüd on seljataga 25 aastat sarnast lollitamist Eesti Vabariigis ja arvatavalt ees veel teist samapalju, sest riiki juhivad Ansipi ideelised jüngrid.

Jutt viie rikkama hulka jõudmisest oli ogar juba seetõttu, et Eesti otsustas liituda Euroopa Liiduga, mis on maailmas kõige tagurlikum majandusühendus üldse, jäädes alla isegi Aafrikale. Pole ime, et rikkad riigid Euroopas pole selle tagurliku liiduga liitunud. Selleks, et rikkaks saada, oleks pidanud Eesti jääma võimalikult pikaks ajaks väljapoole Euroopa Liitu, või vähemalt seniajani, kuni jõutud Soome või Rootsi tasemeni. Nüüd aga on Eesti jäänud vaeseks ELi ääremaaks ja jääb selleks igavesti, või ajani, kuni see liit kokku kukub. Mingit kasu pole mingitest juttudest uuest põhjamaast või isamaa 2.0-st. Euroopa Liidus pole Eestil mingeid šansse rikkaks saada, pigem vastupidi, varsti kukuvad Euroopa Liidu toetused ära, Eesti vaesub veelgi, sündivus väheneb ning inimesed põgenevad vaesuse eest mujale.

Rikkaks saamiseks tuleb Euroopa Liidust välja astuda, nagu on Euroopa Liidust väljas rikkad riigid.

Kommentaare ei ole: