laupäev, 27. veebruar 2016

Eesti on jätkuvalt sõjas- riigis on üle 6% kodakondsuseta isikuid

Maailma riigid kodakondsuseta isikute arvu poolest, väljavõte institutesi.org veebist.

Äsja avalikustatud Amnesty International värske raport heidab Eestile ette eelkõige suurt kodakondsuseta isikute arvu- möödunud aasta 1. septembri seisuga 83 364.

Tavaliselt on kodakondsuseta isikute suur arv sõja tunnuseks. Eestis justkui poleks teine ilmasõda veel lõppenud- nimelt on Eesti koos Lätiga kodakondsuseta isikute arvu poolest maailmas esirinnas. Ja loomulikult suur häbiplekk, et 25 aastaga pole suudetud asja ära lahendada. Suur hulk venekeelseid inimesi jäeti pärast iseseisvumist Eestisse elama, kuigi nad oleks saanud vajadusel välja saata ja nüüd nendega ei tegeleta.

Laiemas plaanis kujutavad kodakondsuseta isikud endast Eesti julgeolekule palju suuremat ohtu kui venekeelse telekanali puudumine. Nad on justkui võõrleegion Eestis- ligi 100 000 võõrast tegelast, keda on mõnel võõrvõimul ülikerge Eesti vastu ära kasutada. Näiteks üks kolmest äsja tabatud ja FSB-ga koostööd teinud sigaretismugeldajast oli just kodakondsuseta isik.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Need kodakondsuseta isikud on tavalised oportunistid, mitte mingi julgeolekuoht iseenesest. Hallipassimehed saavad Eesti elamisloa olemasolul viisavabalt käia EUs ja Venemaal, samas pole neil mingeid nimetamisväärseid kohustusi ühegi riigi ees. Kõlab nagu anarhisti unistus :D

Muuseas kodakondsus ei anna automaatselt kaasa poliitilist meelsust. Kui riik soristab kodanikele visa järjekindlusega otse pähe; kui näiteks president võtab kätte ja mõnitab aastapäevakõnes ca 80% elanikkonnast, siis mis erilist lojaalsust saab teadmata hulgalt kodanikelt oodata? Ei saagi ju.