neljapäev, 18. veebruar 2016

Unustage e-Eesti, tulevik on M-Eesti!

Väljavõte gamespot.com veebist.

Kuivõrd Eesti on läinud Venemaaga külma sõtta, mis tähendab üha suuremat võidurelvastumist ja seda jätkub arvatavalt aastakümneteks, siis on mõistlik hakata Eestil endal relvi tootma- nii raskerelvastust kui kergrelvi. See on siis kõike- tanke, püsse, droone, lennukeid jne. Ja seda peaks hakkama tegema kohe.

USA mõttekoda Rand kasutas NATO ekspertide abi ja tuvastas, et Eesti kaitsmiseks on vaja juurde vähemalt 3 soomusbrigaadi maksumisega 12 miljardit eurot, lisaks igal aastal 2,4 miljardit eurot nende ülalpidamiseks. On selge, et sellist kaadervärki pole mõtet väljastpoolt sisse ostma hakata, see oleks mõttetu kulutamine. Samuti pole mõtet välismaalt osta kasutatud tehnikat ehk sisuliselt vanarauda. Palju mõistlikum on Eestil endal käima panna korralik sõjatööstus, mille toodangut oleks võimalik väljapoole müüa. Sõjatööstus on ühtlasi kõrgtehnoloogiline ning see kulub Eestile marjaks ära, seal saavad osaleda nii insenerid, lukksepad, maalrid, keevitajad kui IT-taibud. Vajadusel saab kutsuda tagasi Eestist lahkunud spetsialistid ning välismaalt tegijaid juurde tuua. Saab teha koostööd ülikoolidega jne. Tuleks ohtralt sõjatööstuse investeeringuid. Eestist võiks saada tulevikus sõjatööstuse-alane kompetentsikeskus.

Unustage ära see e-Eesti, tulevik on M-Eesti, sõnast Military. Eesti hüüdlause maailmas peaks olema DMWE: Don't Mess With Estonia!

Kommentaare ei ole: