laupäev, 20. veebruar 2016

Eesti rahvas peaks valmistuma Euroopa Liidu lagunemiseks

Kuivõrd ELi üks kolmest suurest „vaalast” - Suurbritannia astub suure tõenäosusega Euroopa Liidust välja, siis võib arvata, et järgnevad teised: Taani, Rootsi, Soome jne jne. Lõpuks ei suuda Saksa- ja Prantsusmaa enam liitu koos hoida. Eesti rahvas peaks olema valmis Euroopa Liidu lagunemiseks.

EL on igal juhul surnud projekt, sest isegi kui britid hääletavad referendumil liitu jäämise poolt, lepiti äsja Brüsselis kokku, et mingit senisest ühtsemat liitu ei tule. See tähendab, et EL on jätkuvalt „ei liha ega kala” ning praegustele probleemidele lahendust ei tule.

Kõigepealt tuleb muidugi öelda, et lagunemine ei tähenda midagi eriskummalist: Norra, Šveits, Liechtenstein ja Monaco asuvad väljaspool liitu ning neil pole häda midagi. Vastupidi, need on Euroopas parimal järjel olevad riigid. Eriti käib see väikeriikide kohta, mille eelised suur liit paratamatult ära nullib.

Teiseks tuleb arvestada, et Eesti juhid ei hoiata rahvast kunagi liidu lagunemise eest ette- selleks on nad ühelt poolt liiga juhmid (hinge vaakuvale kolossile pimesi takkakiitmine eeldab teatud juhmust) ning liiga kinni oma usus Brüsseli kõikvõimsusesse. Nii nagu olid nõukogude Eestis juhid kinni Moskva-meelsuses, nad uskusid lõpuni, et liit ei lagune. Rahvast ette ei hoiatatud ja sellel olid kurvad tagajärjed: paljud inimesed kannatasid.

Mis siis liidu lagunemine kaasa toob? Lagunemine tähendab muu hulgas, et enam ei saa arvestada nn eurotoetustega ehk siis ELi eelarvest jagatava rahaga. Tõenäoliselt kukub ka euro, näiteks soomlased juba valmistuvad vaikselt oma raha kasutuselevõtuks- erinevalt Eestist ei hävitanud nad oma valuutat- markasid. Paljud ELi riigid nagu Suurbritannia, Rootsi ja Taani pole oma rahast loobunudki. Kui ühisraha kaob, tuleb inimestel valmis olla säästude kadumiseks, nii nagu see juhtus Eestis pärast rubla aja lõppu. Euro muutub samasuguseks lepaleheks nagu kunagi oli rubla.

Majanduslikus mõttes on ELi lagunemine Eestile hea, sest Eesti saab taas vabalt kaubelda kogu maailma riikide, näiteks Ukrainaga. Samuti kaovad nn euronormid, mis praegu paljusid inimesi ahistavad. Loodetavasti saab eesti mees taas loa oma perele ise maja ehitada, saab sõita vabalt taas Ameerika autodega, kooliõpilased saavad võimaluse omale ise talveks moosi keeta ning väikepoodnikud ei pea muretsema selliste mõttetuste nagu sundventilatsiooni, veega tualeti ning roostevaba kraanikausi pärast. Kaob praegune ajuvaba riigihangete süsteem, kus ei saa eelistada oma ettevõtteid. „Otse ja omadega” lennufirma Estonian Airi saab uuesti ellu äratada. Eestisse tuleb Brüsselist tagasi terve kari haritud inimesi, kelle praegune töö on sussi sahistades bürokraatiat juurde toota. Eesti on selleks liiga väike, et lasta suurel hulgal kodanikel mõttetustega tegeleda.

Poliitiliselt on ELi lagunemine samuti hea, sest Eesti pääseb migrantide tulvast, mis vastasel korral Brüsselist nagunii peale surutakse ning mis hakkab varem või hiljem õõnestama Eesti sisepoliitilist olukorda. Massiimmigratsioon ajab rahva tänavatele, seda on näha juba neis riikides, kuhu on saabunud rohkem migrante. Migrantide asemel saabub Eestisse rohkem turiste, sest eraldiseisev väike riik on alati põnevam kui ühe suure riigi ääreosa.

Sõjalisest seisukohast ei kujuta ELi lagunemine Eestile ohtu, sest EL poleks eales võimeline Eestit kaitsma, kui EL ei suuda oma piirigi migrantide ees kinni panna. See, et EL kedagi kaitseb või kaitseks on olnud puhas bluff. Pigem vastupidi: EL on muutnud Euroopa riigid väga haavatavaks. Nagu selgub, pole isegi NATO võimeline Eestit kaitsma, nii et Eesti peab mõtlema omaenda kaitsevõime kiirele tõstmisele.

Kokkuvõttes võib Euroopa Liidu nimelise eksperimendi kohta öelda, taheti parimat, aga välja kukkus nagu alati. Eestlaste jaoks on see olnud järjekordne bluff, udu, millesse on pimesi usutud, nagu kunagi usuti kommunismi. Kus Eesti oma juhid on jaganud palju katteta lubadusi ja kus kokkuvõttes on rahvast räigelt petetud. Nii nagu kommunismi ajal vabandavad juhid nüüd oma eksimusi teadmatusega.

Brittidest võib täiesti aru saada: miks nad peavad toetama toetama ELi iga päev 70 miljoni euroga olukorras, kus toetustest elatuvad pisikesed riigid nagu Leedu ja Eesti suruvad neile peale massi-immigratsiooni ja migrantide toetamist võrdselt oma inimestega.  Nõukogude Liit lagunes samadel põhjustel: et väike seltskond surus peale oma idiootseid tahtmisi, nagu Eestisse Venemaalt immigrantide toomist, et hakata fosforiiti kaevandama. Nõukogude Liidule said saatuslikuks majanduslikud raskused, nii nagu nüüd Euroopa Liidule.

Kommentaare ei ole: