kolmapäev, 24. veebruar 2016

Eestis on siiski okupatsioonirežiim?

Väljavõte Delfi veebist.

Delfis on peaministri aastapäeva kõne puudutava artikli juures põnev kommentaar, kus on välja toodud, et peaminister käitub kui okupatsioonirežiimi esindaja. Viidatud on Karl Särele, kes oli nõukogude okupatsioonirežiimi juht 1940-41 ja Hjalmar Mäele, kes oli Saksa okupatsioonirežiimi juht 1941-44.

Eestis räägitakse täna palju vabadusest ja iseseisvusest, aga on küsimus, kas oleme ikka vabad ja iseseisvad otsustama? Kas meil on ikka õigus enesemääramisele, kui Brüsselist kirjutatakse ette, kuidas peame elama ja olema, kui palju immigrante vastu võtma? Ja kus meie oma juhid koogutavad pigem Brüsseli kui oma rahva poole. Siin võib tõesti tõmmata juba paralleele varasemate okupatsioonirežiimidega.

Kuidagi märkamatult on Eesti uuesti okupeeritud, muudetud kolooniaks.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub, et seda kommi enam pole? Oleks pidanud selle teksti kohvikusse kopima.

Okupatsiooni tunnistavad vaid "aus mees" ja
Jüri Saar 24.02.2016 07:18 Ood iseendale ja NATO Peremehele:
Sellist paska ei saanud lugeda isegi sügaval okupatsiooniajal. Karl Vaino oli ka natuke tagasihoidlikum ja arukam. Selliste Rõigaste ja Ilveste eestist tuleb kiiremas korras lahkuda, las istuvad oma ihaldatud mustade ja pagulastega ja NATO sõjarditega.

Anonüümne ütles ...

Innole ja tema sõpskommentaatoritele (keda, tundub, on oi kui väheks jäänud), kes ilmselgelt pole juba sünniaasta tõttu mitte kunagi saanud lugeda "sellist paska isegi sügaval okupatsiooniajal" ehk kes tegelikult ei saa üldse aru, millest nad räägivad, kui teatavad, et "Karl Vaino oli ka natuke tagasihoidlikum ja arukam". Ehk Kaur Kenderit parafraseerides: nahh sa mölised! Mina ütlen teiesugustele Astrid Lindgreni sõnadega: Te kaevake edasi, kaevake edasi üha. Paar tuhat miili on kaevata jäanud teil veel, siis olete Uus-Meremaal - sinna te võite ka jääda. Ja nüüd mitte-Lindgreni sõnadega: MINU Eestimaa ei tunne teiesugustest puudust, lällake ja lälisege täiega ja otsige edasi oma õnnemaad, kus meri sügavam ja rokk rammusam. Kui hästi läheb, leiategi ehk kuskil oma rasvase vorstijupi, sooja koikukoha, väikse abirahakese ja muu, mida õnneks peate... aga miskipärast kahtlen selles sügavalt.

Anonüümne ütles ...

Loomulikult on Eestis okupatsioonirežiim, EU näol on tegu juriidilise okupatsiooniga.