neljapäev, 4. veebruar 2016

Euroopa Liit tegi Eestile karuteene?

Enne Euroopa Liidu referendumit räägiti, et kui Eesti ei liitu Euroopa Liiduga, siis läheb raskeks Venemaale vastu seismisel. Nüüd selgub, et Eesti on täiesti kaitseta mitte üksnes Euroopa Liidu, vaid isegi NATO liikmena. Veelgi enam, Euroopa Liidu nõrkuse tõttu ähvardab Eestit põgeniketulv. Euroopa Liit ei suuda isegi oma piiri põgenike eest kaitsta, rääkimata Eesti kaitsmisest välisvaenlase vastu.

Eestlaste jaoks on Eesti kõik, tervik, sada protsenti. Ent Euroopa Liidu 500 miljonilise rahvaarvu juures on Eesti osakaal vaid 0,2%. Eesti kaitsmise puhul taandub kõik sellele, kas Euroopa Liit on valmis selle 0,2% nimel minema ühe valdavalt metsaga kaetud soise maatüki pärast sõtta Venemaaga, mis tähendab loobumist näiteks Vene gaasist ja sellega küttekulude järsku tõusu. Elu näitab, et ei ole ja sellega seoses pole loodud mingit Euroopa sõjaväge, millest on räägitud, näiteks seoses Vene-Ukraina sõjaga, aga mis on jutuks jäänudki.

Võib seega väita, et Euroopa Liit tegi Eestile hoopis karuteene- andis suuri lootusi ja katteta lubadusi, mistõttu jäi Eesti lootma välisele abile ja on nüüd täiesti kaitseta.

Üks kattteta lubadus meenub veel- piirileping. Jutt oli, et Euroopa Liidus on Eestil lihtne Venemaaga piirileping sõlmida. Eesti on juba üle 10 aasta ELis, aga lepe ikka sõlmimata, mistõttu on piir siiani välja ehitamata. Eesti sai jälle petta, sest Euroopat ei kotigi see leping.

Kommentaare ei ole: