neljapäev, 11. veebruar 2016

Kas Venemaa alustab Eesti vastu sõda tõesti 5. augustil?

Ma soovitan Tallinna TV pealt vaadata saadet Vaba mõtte klubi! Üllatavalt hea saade, näiteks viimases saates osalesid Martin Helme, Leo Kunnas, Kristiina Ojuland, Rein Veidemann ja saatejuht Peeter Ernits. Kõik vaieldamatud oma ala profid.

Saates tuli jutuks Eesti välis- ja kaitsepoliitika, seda eriti USA uurimisasutuse Rand viimase ülevaate järgi, mille alusel on võimalik Tallinn ja Riia ära võtta 3 päevaga.

Saade meenutas väga 1980ndate lõpu meeleolusid Eestis, seda mainis ka Kristiina Ojuland, kelle sõnul pole tänane Euroopa Liit enam see, millega Eestis liitus 2004. aastal. Ojuland oli siis välisminister.

Täna on Euroopa Liit lagunemas ja pole ime, et Venemaa kasutab sülle kukkunud ajaloolist võimalust. Martin Helme pakkus välja, et sõda Eesti vastu võib alata 5. augustil, see on siis Rio olümpiamängude avapäeval. Sama taktikat kasutas mäletavasti Venemaa sõja alustamisel Gruusiaga, mil olümpia avapäeval 8. augustil 2008. aastal, kui kogu maailma pilgud olid pööratud Pekingile, alustati rünnakut.

Tõenäolisem on siiski varasem rünnak, sest sama taktikat kasutades kaob üllatusmoment. Sõja alustamisel on üllatusmoment kõige tähtsam.

Saate külalised tundsid muret, et pingelises olukorras pole Eestis absoluutselt mõeldud tsiviilkaitse peale. See tähendab, et võimaliku sõjalise konflikti korral saab olema väga palju tsiviilelanikest ohvreid- võimalik, et see ongi eesmärk- saab Venemaale hiljem välismaalt survet avaldada. Leo Kunnas muretses, et pärast Ukraina sündmusi pole muudetud Eesti kaitseplaani, mis on ajale jalgu jäänud. Võimalik, et see on samuti eesmärk- et Eestile lasta võimalikult palju kahju teha, kuna siis saavad välisriigid, eriti USA pärast tänitada, et näe, mis Venemaa kõik Eestis korda saatis.

USA ja Venemaa vastuseisu laiem põhjus on võitlus Põhja-Jäämere ulatuslike nafta- ja gaasivarude pärast, mis seoses kliima soojenemise ja jää sulamisega on muutunud kättesaadavaks. Varud kuuluvad suures osas Venemaa piirivööndisse, aga nafta ja gaasi kättesaamiseks on vaja piirivööndit laiendada ja selleks on vaja rahvusvahelist kokkulepet, mida Venemaa ei pruugi saada, kui tal on konfliktid oma naabritega. USA mure on mõistetav, sest see riik, mis valitseb tulevikus Põhja-Jäämere nafta- ja gaasivarusid, valitseb tervet maailma. Seetõttu ärgitab USA kõikvõimalikke konflikte Venemaaga ja pingestab olukorda Venemaa piirialadel, sealhulgas Eestis- USA huvides on Eesti ja Venemaa vaheline sõjaline konflikt ning USA jaoks on hea, kui võimalikult palju eestlasi surma saaks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mis asi see nüüd oli.. esiteks tsiviilkaitse- nii väike riik nagu eesti on, siin ei jäta sõda kedagi puutumatuks. Kui vaenlane ülepiiri on, siis ei tõuse enam ükski lennuk lennujaamas ja ükski valgelaev ei oota sadamas..
No offence, aga selline ajupesu saanud jutt ajab närvi.. eriti lõpus see "vandenõuteooria"