pühapäev, 28. veebruar 2016

Tehtud: kirjanikud omavahel tülli aetud

Eestis on kirjanikud läbi aegade olnud suuremate muutuste taga. Kui vaatame kasvõi ajaloos Kreutzwaldi, Tammsaaret või Merit.

Kirjanikud ja kirjandusrahvas tervikuna on muutunud viimasel ajal üha aktiivsemaks ning senistest õukonnalaulikutest on saanud justkui üleöö päris aktiivsed kriitikud. Selline mäss tuli laiali ajada ja see õnnestus: kõigepealt läbi Kenderi keissi ja siis kirjanikupalga kehtestamise. Nüüd on lõbus vaadata, kuidas kirjamehed ja -naised üksteist materdavad.

2 kommentaari:

W. Hocares ütles ...

* Mitte iga inimene, kes on koolis kirjatehnika läbi võtnud ja ennast kirjanikuks tahab nimetada, ei ole seepärast veel kirjanik. Seda isegi mitte juhul, kui ta iga hetk üritab läbi erinevate meediakanalite seda ise kõigile meelde tuletada.
* Kirjanik kirjutab siis, kui tal midagi öelda on - mitte ei kirjuta ta vaid selleks, et orbiidil püsida ja tähelepanu saada.

Seega õige pealkiri oleks: "Tehtud: väga väike osa meie vabariigi kirjaoskusega inimestest, kellel on suur ego, omavahel tülli aetud"

Inno ütles ...

See, kas kirjanik midagi avalikult ütleb või mitte sõltub põhiliselt tema isikuomadustest, seda eriti tänapäeval. Paljud väga head kirjanikud on lihtsalt enda lõbuks sahtlisse kirjutanud ja nende suurepärased teosed on avastatud alles pärast nende surma. Paljud head tekstid on ilmselt alles avastamata.
Tänapäeval on kirjanikel lihtsam, sest igaühel neist on oma trükipress ja tekstid saab kohe pärast kirjutamist avaldada, näiteks facebookis. Iga kirjutav inimene on kirjanik ja see on ainult hea, et kirjanike hulk on plahvatuslikult kasvanud.