laupäev, 5. märts 2016

Eestlased on ajupesu suhtes immuunsed?

Üks põnev kommentaar eestlaste ja ajupesu kohta Delfi veebist.

Tõepoolest- huvitav küsimus, kas eestlased on tõesti immuunsed ajupesu suhtes ja ei võta neid ei püssi- aga ussirohi?!

Või on tehtud halba ajupesu lihtsalt?

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oh ei, siinne rahvas on ajupesule äärmiselt vastuvõtlik ja ajupesijatele suurepärane sihtgrupp. Siiani on tänu oskuslikele ajupesijaile tekitatud mulje, et rahva ajusid peseb valitsus.
Kuid süvenege pisut kommentaariumites käivasse "seltsimehetamisse", " kaltsu-taavitamisse", "homomultikultitamisse" ja muudesse rõhuasetustesse. Kui see pole demagoogiline ajupesu, siis mis see on? Rahva faktipõhine teavitamine? Protsentidele keeratakse volüümi juurde, fakte esitatakse valikuliselt, oponente mõnitatakse avalikult.
Nii, et...jah, rahvale on Ungerni-suguste ajupesu kahjuks mõjunud.

Anonüümne ütles ...

Kui maksujõuline rahvas ei oleks manipuleeritav, ei raisataks nii palju ressursse reklaamirämpsule?

Anonüümne ütles ...

8:37 kirjutanu - kõik need "seltsimehetamised", "kaltsu-taavitamised" ja "homomultikultitamised" on ju ülimalt loomulik rahva reaktsioon vastavate väärastumuste pealesurumisele. Kui sa ikka käitud nagu ehtne brežnev või elukauge euroopasojuzi tissi otsas rippuv tatikas, siis sa vääridki selliseid nimesid nagu seltsimees ja kaltsutaavi. Rääkimata lilladest sokkidest jm butafooriast.

Anonüümne ütles ...

Laiendame nüüd seda "ülimalt loomuliku reaktsiooni" mõistet ka teistele artiklitele.
"Vägistatu on alati kõige rohkem ise süüdi"
"Lapsed on hukas, sest neid ei karistata kehaliselt"
"Arstid/penskarid/õpetajad võiksid end põlema panna, muiduleivasööjad!"
"Politseinikud on viimseni kitsed"

Samuti "ülimalt loomulik rahva reaktsioon"?
Või on siiski kommenteerimas kas pooletoobised või sellised, kellele ükskõik milline vastasseis rahva eri gruppide vahel ning eriti rahva ja riigi lõhkilöömine stsenaariumina sobib?

Anonüümne ütles ...

Oled mingi täiesti suvalise ja seosetu valiku nn arvamusi siia pannud, kusjuures mitte ühelgi juhul pole see valdava enamuse arvamus.

Rahvast lõhestavadki kõige otsesemalt need "euroopalike väärtuste" pealesurujad. Eestlased on ülimalt salliv rahvas ja kogu taasiseseisvumise ajal mingeid probleeme muust rassist elanikega siin ei esinenud. Kuni eelmise aastani, kui hakkas see Euroopa Liidu soositud massiline rändekaubandus pihta, millesse end väga jõuliselt sidus ka Eesti valitsus. Nii et sellised asjad ongi loomulik tagajärg:

http://epl.delfi.ee/news/online/homses-paevalehes-ligi-20-aastat-eestis-elanud-kongo-eesti-pere-on-viimasel-ajal-pidanud-ebameeldivusi-taluma?id=73874177

Anonüümne ütles ...

On ebaloomulik pidada loomulikuks eetilist allakäiku.
Kas ka selline käitumine on loomulik:

http://diipkunstiinimene.blogspot.com.ee/2016/03/kas-sul-habi-pole-eestis-olla.html

Kui näiteks see pole rassistliku ajupesu tagajärg, siis mis see on? Loomulik? Jään eriarvamusele.
Mu valik ei olnud absoluutselt juhuslik. Samuti pole sinu toodud näidetes inimeste käitumine valdava enamiku rahva käitumine. Tilk tõrva rikub tünni mett, kuid seda tilka üritatakse vägisi tünnitäie meena esitleda.