reede, 25. märts 2016

Kaggel läheb väga raskeks

Kuigi valitsus suuvoodriks läinud endisel tippajakirjanikul Rasmus Kaggel lubati kuni lõpuni mõjukat ajakirjandust edasi teha, läheb tal ometi uuel kohal raskeks, sest valitsus on teinud rea väga rumalaid otsuseid.

Esiteks oleks võinud kasutada Brüsseli katastroofi ära selleks, et vähemalt edasi lükata esimeste Euroopa Liidu sundimmigrantide vastuvõtmine, nii nagu talitas Poola valitsus. Sellega poleks valitsus kaotanud midagi Brüsselis ja oma rahvale oleks saanud silma vaadata. Ma saan aru, et asi oli pikalt ette valmistatud, selleks oli Kaggegi ametisse võetud, aga Eesti on väike riik ja suudaks teha vastavalt olukorrale kiireid otsuseid. Nagu väike laev, mida on kergem pöörata ja karidelt eemale juhtida. See on Eesti eelis. Ent Eesti valitsus juhib riiki nagu Titanicu meeskond: isegi kui laev on kreenis, korrutatakse, et midagi pole ja kõik on korras. Kõige kurvem on see, et praegu ei huvita isegi Brüsselis enam tükk aega kedagi, kas Eesti oma 7 immigranti vastu võtab või mitte, seal on hulga pakilisemaid probleeme, mida lahendada. Eestis võiks rahulikult veel mitu aastat oma immigrantide vastuvõtmisega venitada ja midagi ei juhtuks. Keegi ei paneks seda isegi tähele.

Teiseks on valitsus oma otsusega tõsiselt välja vihastanud oma rahva. Aga rahvas on see, kes hoiab valitsust võimul. Jääb vägisi mulje, et Eesti valitsus on Vene propagandamasina või kellegi kolmanda tööriist, sest talitatakse just nii nagu ei peaks talitama. Valitsus talitab olulistel küsimustes rahva tahte vastaselt ja lämmatab rahva arvamust, seevastu Inglismaal, parlamentaarse demokraatia hällis korraldatakse migratsiooni tõttu koguni rahvahääletus Euroopa Liitu jäämise osas. Oma otsustega suurendab Eesti valitsus niigi plahvatusohtlikku olukorda rahva hulgas, seda eriti pärast pommiplahvatusi Euroooa Liidu südames Brüsselis. Tõuseb juba küsimus, millele valitsus loodab, et sedavõrd idiootseid samme ette võtab. Eestis pole veel enne olnud sellist asja, et valitsus oleks omale nii kindlakäeliselt auku kaevanud. Võimalik muidugi, et mingit saladust polegi, lihtsalt valitsus loodab, et tuleb sellest supist välja nii nagu varemgi ja et rahvas andestab kiiresti kõik eksimused. No loodame!

Kolmandaks on valitsuse toetus rahva hulgas väga madal. Ja kas seda õnnestub nüüd Kaggel üksi kergitada, üksi tervet maakera oma kukil kanda? Üldiselt ei saa endistest ajakirjanikest häid PR-tegelasi, sest ajakirjanikud on reeglina ausad inimesed, PR-inimestelt eeldatakse valetamist. Kas Kagge suudab ära õppida PR-tegelaste triki ausa näoga valetada, seda näitab aeg.

Igal juhil ei saa Kaggel oma uues ametis olema kerge. Loodetavasti mäletatakse teda edaspidi ikka hea sõnaga, mitte ei hakata tema nimega lapsi hirmutama, nagu juhtus Goebbelsiga pärast teist ilmasõda.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hästi öeldud. Täitsa nõus, et Venemaal polegi tarvis midagi teha, Brüssel ja Eesti valitsus teevad ise suure töö ära, et EL tunduks eestlastele ebameeldiv. Mina mäletan Nliidu aega ja olen mõtelnud ja vahest ka väljamaalastele pidanud seletama kuidas siis elu oli. Ja ikka olen ma mõtelnud ja ütelnud, et kõige hullem oli venestamine ja massiline migrantide sissevool. Majandusega on nagu on, pikapeale saab kõike parandada. Aga rahvusküsimused on peaaegu pöördumatud ja ei ole hiljem enam kergelt tagasi pööratavad. Ja kui ma nüüd sain teada, et mingid onud Brüsselis sunnivaid meid taas avama oma väravad massiimmigratsioonile (ning Eesti hetke valitsejad ei astu sellele vastu), siis see oli ja on väga ja väga masendav olukord minu arust. Minu teada olid meil kunagi isegi mingid seadused, Eesti võtab aastas vastu ainult mingi 0,1 või 0,2 protsenti sisserändajaid.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, et vastuolulisel ajal valitakse avalikkuse suhtlemise etteotsa rahulikke, selge pilguga kivinägusid!? Sellistele makstakse valede väänamise eest, misjärel need näivad justkui kontrollitud, õigete lahendustena.
Näiteks Pevkur, Ansip, Palling, Vaher, Lanno, Kagge...

Anonüümne ütles ...

Kes endale auku kaevab, see sinna sisse ka langeb!