laupäev, 19. märts 2016

Kellele on migratsioon kasulik?

Euroopas käib viimasel ajal üks suur jahumine migrantide teemal, aga keegi ei ütle selgelt välja, miks või kellele see on kasulik. Sest ilma kasuta neid migrante Euroopasse ei lastaks, olgem ausad. Ilma kasuta oleks Merkel ammu lasknud Euroopa Liidu piiri kinni panna. Ometi seda ei tehta, sest tegelikult ollakse migrantidest huvitatud.

Ütleme otse välja: migrandid on kasulikud suurkorporatsioonidele, kellel on vaja tehaste käigushoidmiseks massiliselt odavat tööjõudu. Suurkorporatsioonide huvi on toota võimalikult odavalt ja palju, vastasel korral läheksid nad pankrotti. Odavalt ja palju tootmiseks on vaja palju odavat tööjõudu, mida Euroopas napib. Seetõttu oli ja on suurkorporatsioonide huvides jätkuv Euroopa Liidu laienemine, ja seda mitte põhjusel, et uute liitujate elu paremaks teha, vaid saada sealt omale massiliselt odavat tööjõudu. Näiteks Eestist läks peale ELiga liitumist kümneid tuhandeid noori inimesi Euroopasse tehastesse tööle, mistõttu on paljud piirkonnad Eestis jäänud päris tühjaks. Nüüdseks on uute liitumiste mõju ammendunud, ida poolt tulnud töötajad nõuavad juba kõrgemat palka, mistõttu on vaja juurde uut suurt massi töötajaid. Ja mis on lihtsam moodus kui massiline immigratsioon. Korporatsioonide jaoks pole vahet, kustkohast need inimesed tulevad, peaasi, et oleks noor inimene, kaks kätt ja kaks jalga, mis jaksaksid kaste tõsta.

Suurkorporatsioonid on peamised poliitiliste parteide toetajad, nemad jaksavad teha Brüsselis lobby, mistõttu on poliitikud nende lõa otsas ja teevad kõik, mis leivaisad tahavad. See on põhjus, miks Euroopa ujutatakse üle immigrantidega ja miks rahva arvamusega ei arvestata.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selles massis, kes hetkel on Euroopasse sisse voolanud, töötegijaid ei ole..nad ei tulnud siia tööd tegema vaid hüvesid saama, milleks maksta tuhandeid eurosid vahendajatele, elada üle ohtlik reis üle tormise mere - kas tõesti selleks, et hakata nõusid pesema, tänavaid pühkima või hoopis avalikke käimlaid tühjendama`?

Inno ütles ...

No aga need kutsujad seda ei tea, need arvavad, et tegemist on samasuguste tööloomadega nagu on eestlased, kes palehigis hommikust õhtuni miinimumpalga eest rasket tööd rabavad.

Anonüümne ütles ...

Naiivsus.
Ukrainlased olnuks Euroopale palju paremad töökäed - enamik vähemalt keskharidusega, tehnilise taibuga, distsiplineeritud jne.
Paraku robottehnoloogiate arenedes pole mingeid kastitõstjaid enam vaja, isegi kesktasemel tehnikuid mitte. Peatselt on rekkajuhigi amet ajalugu nagu lüpsja karjalaudas. Nii et mingit töökäte vajadust pole ammu enam. Hispaanias oli 2 aastat tagasi 50 protsenti noortest töötud - kõva vajadus seal uute töökäte järgi ikka küll...
Musti migrante on vaja relvatöösturitel (käsirelvad, signasüsteemid, kaitsevarustus jne). Turvalises ühiskonnas pole neil värkidel turgu, ent lase kamp musti möllama ja kasum tõuseb mis kohiseb.
Ja teiseks on musti migrante tarvis vasakpoolsetel hulludel, kes ennast olemasolevas korras kehvasti tunnevad ja hauvad maailma pahupidipööramise plaane. Neile on "mida halvem, seda parem".
Euroimpeeriumi korrumpeerunud ladvikul on ka hea migrantidega vehkides tähelepanu oma lolluselt hajutada. Kuna ladvik on ammu kolinud tarastatud tsoonidesse, kus eraldi valve jne, siis ilmselt valitseb hoiak, et vaja pööblile must katk kaela saata, las taplevad, siis ei ole neil aega meie vastu tegutseda ja meie varastamised ei jää enam tähelepanu alla...

Inno ütles ...

Aga ukrainlasi ongi terve Euroopa täis. Erinevalt eestlasest ja ukrainlasest ei lähe Hispaania noor 500 euro eest kuus orjatööd tegema, see on ka selle nn tööpuuduse põhjus.

Anonüümne ütles ...

Ukrainlasi on Euroopas heal juhul miljon ja enamus neist pole töötud asülandid. Ligi 4 miljonit käis ja osa käivad siiani hoopis Venemaal tööl. Kui Euroopa oleks tegelikult tahtnud lahendada mingeidki tööjõuprobleeme, siis polnuks midagi lihtsamat, kui ukrainlastele kehtestada viisavabadus. Need 4 milli oleksid kohe Venemaalt suundunud Euroopasse tööle. Paraku, neid pole Euroopal absoluutselt tarvis - ja seetõttu pole Ukrainal ka viisavabadust.
Odava orjatööjõu vastu on EU riikide enda seadused, näiteks Soomes ei saa maksta välismaalasele madalamat palka kui kohalikule. Tagajärg on muidugi see, et somaallased ja muud murjanid on töötud, kuna nende olematute oskuste eest ei saa säärast palka maksta.