teisipäev, 15. märts 2016

Surmalaagrid Euroopas 70 aastat hiljem: migrandid põgenevad elu hinnaga Kreekast Makedooniasse

Migrandid ületamas Suva jõge, väljavõte Daily Maili veebist.

Põgenemisel uppusid jõevoogudes lapseootel naine, tema teismeline õde ja mees. Kas tuleb tuttav ette?! Selline pilt avanes Saksa koondulaagrites 1940ndatel aastatel ja avaneb nüüd, 70 aastat hiljem Saksamaa juhitavas Euroopa Liidus. Kus terve EL on muudetud koonduslaagriks, milles peavad taluma piinu ja hukkuma massiliselt süüta inimesed, naised ja lapsed.

Briti väljaanne Daily Mail kirjeldab, kuidas inimesed põgenevad elu hinnaga Kreekast Makedooniasse, ületades ohtlikku kärestikulist Suva jõge. Jõge ületavad surma trotsides teiste seas lapsed ja ratastoolis inimesed. Noored elujõus mehed lasti läbi ja jäeti ellu, neid kasutab Vaterland vajaliku tööjõuna. Naised, lapsed ja vanurid, nn nutzlose Esser, kokku ligi 12 tuhat kasutut inimest jäeti piirile kinni ja neil lastakse piineldes surra. Seda tapatalgu vaatavad muheledes pealt sakslased ja nende ustavad gauleiterid mujalt Euroopast.

Sakslased on käitunud eriti alatult, kui meelitasid kõigepealt kõiki migrante Saksamaale jutuga, et kõik võetakse vastu, aga siis panid järsku nina ees ukse kinni. Midagi pole muutunud, eurooplased on sama sadistlikud nagu 70 aastat tagasi. Siis meelitati juute laagrisse jutuga, et seal on rahulikum, lasti veel isiklikud asjad kaasa võtta, kohapeal kästi riided kõigepealt sealjast võtta ja juhatati nad siis "desinfektsiooni”, mis tähendas surmakambrit.

Sarnaselt koonduslaagritega käib pidev valik: kes pääseb ära, kes peab minema surma. Valikuid on määratud tegema üksikud ametnikud, kellele on antud võim otsustada inimsaatuste üle.

Jube, mis toimub 21. sajandil Euroopas. Euroopa võiks lõpuks tunnistada, et on inimesi alatult petnud, immigrantide osas läbi kukkunud ja paluda maailmalt andestust ning abi. Praeguste piinade kõrval tunduvad Saksamaa 1940ndate laagrite gaasitamised isegi humaansem lõpplahendus.

Eesti on ühtlasi esimene ELi liige, mis on ametlikult migrantfrei.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No aga miks need immigrandid siis põgenevad Kreekast? See on ju igati turvaline maa, EL ja Nato liige, inimõigused on tagatud jne. Püsigu Kreekas kui seal Makedoonias nii paha on.

Inno ütles ...

Neid on kutsutud Saksamaale, Rootsi ja mujale. Isegi Eesti juhid rääkisid, kui vajalik ja tore on neid vastu võtta. Nad on arvestanud ka sellega, et ELis kehtib inimeste vaba liikumine. Mina nende olukorras oleks täpselt samuti käitunud, küll aga on alatu ELi poolt lubadusi ja kokkuleppeid murda.