kolmapäev, 23. märts 2016

Miks ei lähe Euroopa Islamiriigi vastu sõtta?

Euroopat ja Islamiriiki võib võrrelda Jaanuse ja Tartu pättidega. Kus Euroopa manitseb ja kutsub huligaane korrale ning saab selle eest haledalt tappa. Aga erinevalt Tartu pättidest, kes trellide taha pandi, laseb Euroopa Islamiriigil vabalt tegutseda, igasse auku trukkida, mingit karistust ei järgne. Sest on selge, et üksikute terroristide kinninabimisest pole midagi tolku, kui neid pidevalt juurde toodetakse. See on nagu lohega võitlemine, kus ühe maha löödud pea asemele kasvab seitse juurde. Islamiriik on kuulutanud Euroopale sõja ja vastavalt tegutsetakse.

Tekib küsimus, miks ei kaitse Euroopa end Islamiriigi vastu. Miks lastakse oma inimesi halastamatult maha nottida? Varem on Euroopa riigid, kaasa arvatud Eesti varmalt sõtta läinud, nii Afganistani kui Iraaki. Iraagi puhul piisas sellest, et olid kahtlused, et seal asuvad massihävitusrelvad. Suht ruttu tuli välja, et mingeid relvi pole, aga sõditi ikka edasi. Tapeti valimatult süütuid inimesi, naisi, lapsi ja vanureid. Kuni Iraagi rahvas asutas enda kaitseks Islamiriigi. Ning nüüd, kui see Islamiriik on suureks paisunud, kättemaksu haub ja Euroopat ohustab, vaatavad need Euroopa riigid tuimalt pealt ja midagi ette ei võta. Miks, kuradi pärast! Miks te nüüd sõtta ei lähe, kui oma rahvas on reaalses ohus?!

USA on teatanud, et neil Euroopa kaitsmiseks raha pole. No loomulikult, tüüpiline jänkide käitumine. Keeravad pasa kokku ja teised vastutagu. Nii nagu enne teist ilmasõda laskis USA Saksamaal tugevneda, ise teenides selle pealt. USA oli teadlik ja vaatas pealt, kuidas juute massiliselt tapetakse. Nüüd ajas USA Iraagis ja Afganistanis džinni pudelist välja ja Euroopa peab ise vaatama, kuidas hakkama saab.

Terror ähvardab kõiki Euroopa riike, eriti neid, kes Iraaki demokraatiat viimas käisid. Tuli liigub Eestile üha lähemale. Loll jutt on see, et Eestit miski ei ohusta. Pariis, Brüssel, järgmine võib olla Tallinn. Kõik tõmmatakse läbi, kui ei juleta vastu astuda.

Kommentaare ei ole: