teisipäev, 22. märts 2016

Mul on eestlasena häbi Eestis hukatud juutide pärast

Mul on häbi. 75 aastat tagasi, 1941. aasta suvel jäi Eestisse tuhatkond juudi rahvusest inimest, Eesti oma juuti. Enamik Eesti juutidest, nende seas kommunistid, NKVD kaastöötajad ja bolševismi sümpatiseerijad läksid Venemaale pakku. Ent osa juute, nende seas bolševismi-vastaste vaadetega inimesed ja Eesti patrioodid otsustasid Eestisse jääda. Paljud neist naised, lapsed ja vanurid. Mõni päris beebi. Eestlastel oleks olnud võimalik nad päästa, ikkagi Eesti oma juudid ja neid polnud palju, aga seda ei tehtud. Nad lasti ära tappa. Nad lasti kõik maha kusagil metsa veeres kraavi kaldal, lapsed teadaolevalt gaasitati surnuks. Neile lastele, kes vingerdama jäid, tehti süst. Kõik selleks, et üks okupandist ametnik saaks hiljem uhkeldada, et Eesti on juudivaba.

Mul on eestlasena tõsiselt häbi sellise tegevuse pärast. Ma loodan, et sellist asja kunagi enam ei kordu.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Sputnik on Sulle juba tööd pakkunud?

Anonüümne ütles ...

Las selliste asjade pärast häbenevad sakslased - kui tahavad. Eestlastel pole sellega midagi pistmist.

Inno ütles ...

Sputnik pole veel pakkunud tööd, ise ka imestan.
Minul eestlasena on küll pistmist, sest nad tapeti Eestimaal, minu ja mu esi-isade sünnimaal. Mulle langeb eestlase ja Eesti kodanikuna paratamatult vastutus kõige eest, mis Eestis sünnib. Ja mul on häbi paljude asjade pärast. Mul on häbi Pätsi tegevuse pärast, mul on häbi juutide tapmise pärast, mul on häbi, et Saksa armees olnud Eesti sõdurid põgenesid ja jätsid kodumaa kaitseta, mul on häbi, et eestlased osalesid küüditamistes ja pealekaebamistes, et eestlased tegid koostööd kommunistidega ja oma rahvast ei hoolinud, on häbi, et Eesti poliitikud praegu teenivad kannuseid ainult Brüsselis ja oma rahvast ei hooli.

Anonüümne ütles ...

Ja sa, kõva häbeneja, sitsid Pordugalis. Sellega on kõik öeldud.

Anonüümne ütles ...

Venelaste poolt mahatapetud eestlaste pärast tal ei liigu ükski persekarv.
Sakslaste poolt mahatapetud juutide pärast on korraga häbi.
Järelikult juut või sakslane.
Ära kleebi endale eestlase nime külge, seda sa ei ole.

Anonüümne ütles ...

Juutide surmas on süüdi Nõukogude Liit. Nemad taganesid eestist välja, jättes maa sakslastele. Ei täitnud oma vannet kodumaa piire kaitsta! Juudid uskusid Nõukogude Liitu, aga too pettis neid.
Kahjunõue esitada Puutinile kui Nõukaliidu õigusjärglasele.

Anonüümne ütles ...

Tavaline ajakirjanduslik provokatsioon, ei enamat..kui tahan, häbenen juutide, kui tahan, häbenen valgevenelaste tapmise pärast..

Poleks Stalin ja Hitler 1939 augustis käed kokku löönud, oleksid paljud inimsusevastased jõledused jäänud toimumata.

Anonüümne ütles ...

Õige Inno, oma vigu tuleb tunnistada ja kahetseda, mitte vastu rinda taguda ja teisi süüdistada. Seda on juba taasiseseisvumise ajast tehtud. Kuhu see meid viinud on?