kolmapäev, 23. märts 2016

Rassistid või realistid?

Praeguse massi-immigratsiooni ajal on hakatud eestlasi süüdistama rassismis. Jääb mulje, et eestlased on mingid koledad tondid, sellised sallimatud. Neid sallimatuid kasvatama on palgatud elukutselised näitlejad, kes näitlejale omaselt ise ka täpselt aru ei saa, mida suust välja patravad. Neil polegi seda vaja, sest nemad millegi eest ei vastuta, vuristavad suvalise teksti ette, peaasi, et makstakse. Näitlejaid kasutatakse ära, kuna nad on tuntud, usaldusväärsed ja oskavad esineda. Tekstid on poliitilistes tagatubades valmis treitud. Valitsevad poliitikud ise enam sõna ei võta, sest nende juttu juba ammu enam keegi ei usu.

Ent probleem on laiem, küsimus pole ainult eestlastes. Nüüd tuleb välja, et ka soomlased on rassistid, ilmselt veel suuremad kui eestlased. Et eurooplased on üha suuremad rassistid. Väidetakse, et tegelikult massi-immigratsiooniga probleemi pole, probleem on inimestes, kes millestki aru ei saa.

Rahvale öeldakse, et ärge kartke, kapis kolli pole. Eile pandi korraks jälle tuli põlema ja selgus, et kapp on kolle täis. Kas inimesed, kes näevad, et kapis on kollid ja neid kolle kardavad on tõesti rassistid? Või on nad hoopis realistid?

Kommentaare ei ole: