kolmapäev, 30. märts 2016

Savisaar ruulib ka ilma midagi tegemata

Millal oli Keskerakonna ja Edgar Savisaare toetus küsitluste põhjal tipus? Õige, siis kui mees ise oli Maarjamõisa kliinikus koomas.

Miks see nii oli? Kas tõesti oli Kadri Must see, kes kastanid tulest välja tõi? Ma vabandan Kadri ees, aga see polnud seotud tema tegemiste või tegemata jätmistega. Asi oli muus.

Nimelt, nii kurb või imelik kui see ka pole, on kogu Eesti taasiseseisvumise-järgne poliitika olnud üles ehitatud Savisaarega hirmutamisele. IRL, Reformierakond, sotsid- kõik nad on tulnud võimule Savisaarega hirmutamisega. Stiilis, et kui sa meid ei vali, tuleb Savisaar ja siis kukub kõik kokku. Varem oli suurim hirmutaja IRL ja erakonna populaarsus oli kõrge, viimastel Riigikogu valimistel võttis liiderhirmutaja rolli üle Reform, IRL loobus millegipärast üldse ja toetus kukkuski kolinal kokku.

Õigupoolest kukub kõigi praeguste võimuerakondade toetus kolinal, kui Savisaar peaks üldse ära kaduma. Seetõttu oli praeguse valitsuse jaoks paras õudusunenägu, kui Savisaar oligi juba peaaegu läinud- temast ju enam elulooma ei loodetud. Ja mis juhtus? Keskerakonna toetus hakkas kiiresti kerkima ning kolm võimuerakonda läksid karvupidi kokku. Justkui maa alt tulid üksteise järel välja kõiksugu skandaalid nagu praamihanked, riigiettevõtete rahastamine ja Ossonovski hämarad ärid, mis muidu oleks kalevi alla jäänudki. Võimuliidu toetus kukkus kolinal. Kolm võimuerakonda oleks end tänaseks juba kindlasti surnuks purelenud, kui Edgar poleks ootamatult Jeesuse kombel surnust üles tõusnud.

Pärast ellu ärkamist oli samuti jama, sest vaevu toibunud Edgariga oli raske kedagi hirmutada- ta ei paistnud hirmus. Midagi tuli välja mõelda. Seni on hästi töötanud nipp Edgar närvi ajada, sest siis hakkab ta lahmima ja paistab hirmuäratav. Tundub, et tänaseks on see ka õnnestunud. Isegi ratastoolis mees paistab jube.

Samas Edgari jaoks oleks kõige targem lihtsalt olla ja vana indiaanlase kombel passiivselt pealt vaadata, kuidas vaenlaste laibad mööda ujuvad.

Sama lugu oli teise maailmasõja ajal USAga, mis ei sekkunud pikalt sõjategevusse Euroopas ning lasi Saksa-, Vene- ja Inglismaal end omavahel jõuetuks pureleda. Siis tuldi nagu õige mees ja „murti” lahtisest uksest sisse. USA on maailma mõjukaim riik tänaseni.

Kommentaare ei ole: