reede, 29. aprill 2016

Eestlastest odinlased patrullivad Helsingis

Väljavõte Helsingi Sõnumite veebist.

Soomes tegutseva rühmituse Soldiers of Odin (Odini sõdurid) eestlastest liikmed peavad korda Helsingis, vahendab Helsingi Sõnumid. Eestlaste gruppi juhib Helsingis töötav eestlasest ehitusmees Indrek Olm.

Odini sõdurite grupp peab valvet muu hulgas selle üle, et migrantide jõugud tänaval inimestele liiga ei teeks, nii nagu on juhtunud Saksamaal, Rootsis ja mitmetes teistes riikides.

Indrek Olm ütles, et sotsiaalmeedias on nii Eestis kui Soomes avaldatud infot, et migrandid on kohalikke inimesi, peamiselt naisi ahistanud. Odini sõdurite grupp on oma eesmärgi täitnud, kui kasvõi üks ahistamise juhtum suudetakse ära hoida.

Helsingis tegutsevasse Odini sõdurite gruppi kuulub ligi 70 inimest, kellest kümmekond on eestlased. Eesti Odini sõdurite gruppi toetab Facebookis 6000 inimest, sel on 180 liiget, kellest iga viies venelane ja kümnendik naised. Liikmete hulgas on kaitseväelasi, päästeametnikke ja abipolitseinikke. Grupp tahab olla tänaval politsei silmad ja kõrvad. Indrek Olm ise ei saa abipolitseinikuks hakata, kuna oli noorpõlves „paha poiss”. Odini sõdurite gruppi võivad kuuluda ka endised kriminaalid, kui nende karistus on kantud ja see pole seotud naiste või laste vastase vägivallaga.

Olm läks Soome tööle 12 aastat tagasi ja on Soomes elanud kümme aastat. Mure migrantide pärast on samuti pärit Soomest, kuna ta ei usalda enam oma naist lasta üksi poodi Jumbosse või Idakeskusse. Kuigi Eestisse on saabunud võrreldes Soomega vähe migrante, soovitakse Eesti grupiabil juba eos ära hoida ahistamise juhtumid.

Kommentaare ei ole: