teisipäev, 5. aprill 2016

Kas Eesti politseijuht sai ametikõrgendust, kuna aitas pedofiilia juhtumi kinni mätsida?

Hiljuti sai Eesti politseijuht Elmar Vaher ametikõrgendust. Seda sammu peeti ootamatuks, kuna veidi enne seda oli ta jäänud vahele valetamise (väitis, et maksis oma krediitkaardiga alluvatele ostetud kummikute ja enesetapu teinud politseinike psühholoogilise nõustamise eest) ning asutuse krediitkaardi kuritarvitamisega.

Praeguste Varvara-sündmuste valguses aga on ametikõrgendus igati arusaadav. On selge, et Varvara juhtum on kinni mätsitud - isegi, kui see polnud nii, jääb politsei tegevusest säärane mulje. Seni on politsei pidevalt teatanud, kuidas Varvara juhtum kohe-kohe laheneb ja kuidas kogu aeg on juurde tulnud uut infot. Nüüd aga järsku tuldi välja vana, pooleteise aasta taguse infoga ühe võimaliku kahtlusaluse kohta, kes olevat sooritanud mitu aastat tagasi enesetapu.

Varvara juhtum pole lihtsalt mõrvajuhtum, see on pedofiilia juhtum. Seda, mis lastega Eestis tehakse, on kirjeldanud Kaur Kender oma teoses Untitled 12.

Eesti puhul on ühelt poolt pedofiilia levinud ja kõrgel tasemel, seda nii meeste kui naiste hulgas. Pedofiilia esineb ühiskonnas uuringute põhjal ligi 5% meestest, viis korda enam kui homoseksuaalsus, naistel esineb pedofiiliat vähem. Teiselt poolt vahendatakse Eestist lapsi välismaale. Pedofiilias liigub suur raha  - aastas ligi 20 miljardit dollarit - ja Eesti inimkaubanduse põhilised sihtriigid on Norra, Inglismaa ja Soome.

IRLi endise juhtfiguuri Kaur Hansoni juhtum on kõigest jäämäe veepealne osa. Hanson oli ise koos oma abikaasaga vahendanud nii enda last kui teisi lapsi teistele pedofiilidele, muu hulgas välismaale. Välismaalt tulnud info põhjal Hanson vahele võetigi- seda ei saanud Eesti võimud ignoreerida.

Eestis kaovad paljud noorukid, kellest osa leitakse hiljem surnuna. Lapsed ei kao niisama. Välismaal avastatud sarnasest juhtumitest on teada, et lapsi söödetakse ette pedofiilide võrgustikule, keda pole kõrgete sidemete tõttu lihtne paljastada. Aga küll see aeg ka tuleb.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Algul tundus mullegi Kaur Kenderi üllitis provotseeriva, tähelepanu võita üritava soperdisena, aga pärast seda, kui Varvara juhtum kõige kõrgemal tasandil suletuks kuulutati, sain aru, et tõenäoliselt hakkas Kenderi jultumus ja avameelsus kellelegi närvidele käima, sealt ka see kohtucase..

Anonüümne ütles ...

Milline "juhtpositsioon" IRL-s Kaur Hansonil oli?

Anonüümne ütles ...

Isegi lihtsameelsed saavad aru, et avalikkuse surve tõttu lõpetati asi.

Inno ütles ...

Kaur Hanson- 2002—2007 Res Publica / IRL Valimiskampaania strateeg, hiljem ühtlasi Res Publica ja ka IRL poliitikasekretär