kolmapäev, 20. aprill 2016

Toobal, tee EKRJga Innot ja Irjat!

Niisiis - erakondade rahastamise järelevalve komisjon ehk ERJK tegi omast arust hästi kavala otsuse ning muutis kodukorda säändselt, et kriminaalid ei saa enam koosolekutel osaleda. See tähendab seda, et Keskerakonna määratud liiget Priit Toobalit kui tuntud kriminaali (milles ta süüdi jäigi - luges paari e-kirja???) ei lasta koosolekule sisse ja tema asemel peab sinna minema asendusliige.

Mulle meenub seepeale, kuidas me Innoga, kui Ansip veel peaminister oli, valitsuse pressikonverentsil käisime. Meid lasti küll uksest sisse ja lubati teiste ajakirjanike kõrval istet võtta ka, aga kui mikrofon minu kätte jõudis ja ma tegin suu lahti, et oma küsimust küsida, siis rabas valitsuse pressiesindaja selle mul käest ära ja ütles, et meie küsimusi esitada ei tohi. Ehk siis olime sellised vabakuulaja moodi tegelased, keda näha võis, aga kuulda ei tohtinud :).



Mõni oleks seepeale saba sorgu lasknud ja häbelikult minema hiilinud, aga meie läksime lihtsalt välja ja ootasime Stenbocki maja ees, kuni pressikas läbi sai ja ministrid välja ilmusid. Seal hakkasime neid siis küsimustega pommitama ja pommitasime nii, et vähe polnud. Ei pääsenud meie käest Rein Lang (kes ütles, et vastab meie küsimustele alles siis, kui hakkame "korralikult käituma") ega Jürgen Ligi (kes isegi hambaid krigistades intervjuu andis), Marko Pomerants (kes ei saanud naljast aru, kui ma kõnetasin teda kui Johan Bäckmani) ega Juhan Parts (kes oli kõige tublim vastaja ning suhtus meisse niisama viisakalt kui mistahes teise ajakirjanikku). See oli lahe aeg, meenutan seda "stenbokkimist" siiani heldimusega. Küsisime Ligilt iga kord, kui ta välja tuli, mida ta on teinud töötuse vähendamiseks Eestis, ja Ligi, vaeseke, oli siis sunnitud meile aru andma. Pärast panime toimunu kirjelduse ja videointervjuud ministritega Kohvikusse üles ja meie lustaka "stenbokkimise" kirjeldus ilmus pärast veel ka Kesknädalas. Ühtekokku korraldasime 2010. aasta veebruaris-märtsis Stenbocki maja ees 5 või 6 välipressikonverentsi. Nüüd seda enam muidugi teha ei jaksaks, sest päris palju tuli neid ministreid oodata ja mõnel lausa järel joosta - praegu oleme kahe väikese rüblikueas (4a ja 1a) tüdruku vanemad ja läheks raskeks :).

Sellise tüütu järjekindlusega näitasime, et kui sind uksest välja aetakse, siis võid sama edukalt oma asja ajada aknast. Meie Stenbocki maja ees tehtud videod ministritega on siiani youtube'is üleval ning neid on päris palju vaadatud.

Aga! Ma tahtsin ju rääkida Toobalist!!! Toobal! Ära heida meelt sellest, et sulle nö porttikielto peale pandi! Võta kaameramees ühes ja mine ikka ERJK koosolekule. Kui sisse ei lasta, siis passi koosoleku lõpuni ukse taga ja kui asjamehed välja tulevad, siis ründa neid küsimustega. Kaameramees (meil oli see Inno, mina küsisin) võtab kõik üles ja voilá!

Mina ennustan, et nad lasevad su pärast seda üsna varsti uksest sisse :).

Kommentaare ei ole: