esmaspäev, 11. aprill 2016

Unustage ära sõda- migratsiooni põhjustab kliimamuutus

Paljud inimesed ei saa praegusest suurest migratsioonilainest Euroopasse aru, kuna Araabias on sõditud aastasadu, aga sellist migrantide voogu pole varem olnud. Või siis ei saada aru, miks tullakse riikidest, kus tegelikult sõda pole. Kõik on õige: migratsiooni põhjus polegi sõda, vaid kliima soojenemine. Sõda on vaid ettekääne.

Kõik, kes Araabias või Aafrikas käinud, need teavad, et seoses kliima soojenemisega on elutingimused muutumas väljakannatamatuks. See oli selge juba kümmekond aastat tagasi. Pidev põud ja kuumus on ikalduse põhjuseks, ikaldus toob nälja ja nälg omakorda toob kaasa rahutused ning sõjad. Sõdade põhjus on samuti kliima soojenemine.

Seetõttu ei maksa uskuda neid, kes räägivad, et migrandid pöörduvad tagasi, kui sõda lõppeb. See on udujutt! Seda ei usu isegi need, kes seda räägivad. Migrandid tulevad selleks, et jääda ja keegi ei ootagi, et nad lahkuksid, sest neid on vaja, kuna Euroopas sünnib vähe lapsi. Saksamaa vajab hädasti kohe mitut miljonit migranti, et pidurada rahvaarvu kahanemist ja rahuldada majanduse nõudlust. Saksamaa juht Angela Merkel on avalikult kutsunud kõiki migrante Saksamaale ja keegi pole rääkinud nende tagasi saatmisest.

Ma kordan veelkord: migrandid on tulnud selleks, et jääda. Nad on meeleheitel, sest nad teavad, et Euroopa piirid ei pruugi jääda avatuks igavesti ning nad kasutavad ära praegust suhteliselt liberaalset olukorda. Pressitakse Euroopasse, sest kliima poolest on Euroopa üks paremaid kohti elamiseks, teiselt poolt on selge, et kõik tahtjad paratamatult Europasse ära ei mahu. Siin kehtib põhimõte, kes ees, see mees.

Kliimamuutuse ja migratsiooni seoseid tunnistab avalikult rahvusvaheline migratsiooniorganisatsioon.

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Kas me ikka tõepoolest peaksime kartma kliima soojenemist ei ole kaugeltki selge. Kui suur äri kõrvale jätta, siis näevad need protsessid välja umbes nii:
Soojemalt ookeani pinnalt aurub rohkem vett atmosfääri ja soojem õhk suudab seda rohkem kanda mandritele, suurendades nii paljudes piirkondades sademete hulka. Ei ole karta, et Göönimaal ja Antarktikas sademed vihmana maha sajaks. Ikka ladestuvad nad lumena. Vahemere piirkonnas laieneb subtroopilise kliima vöönd kus on võimalik põllumajandus ja karjakasvatus.Kõrbete äärealad ja poolkõrbed muutuvad elamiskõlbulikeks. Kui meid täna hirmutatakse, et vesi muutub üha defitsiitsemaks ressursiks, siis kliima soojenemine peaks ,vastupidi, ka seda probleemi leevendama , sademete hulk suureneb.
Ei ole karta, et Gröönimaa ja Antarktika jää üles sulavad. Polaaröö pikkus ei muutu.Päike jääb paistma polaaraladel ikka sama nurga alt, madalal horisondi kohal. Antarktika keskmine temperatuur on -550C. Mõnekraadiline soojenemine ei sulata jääd. Vastupidi, õhu niiskemaks muutudes võib seal suureneda lumena maha sadavate sademete hulk. Ookeanide veetaseme tõus, millega meid hirmutatakse, ei tohiks olla märkimisväärne. Põhja-Jäämere jääkarud on edukalt üle elanud mitu kliima soojenemise perioodi. Elavad üle ka järgmise.
Rooma impeerium varises kokku kohe, kui kliima jahenemisest põhjustatud nälg sundis ümberkaudsete piirkondade kliimapagulasi,nn. barbareid, otsima impeeriumi aladelt ellujäämise võimalusi. Kusagil ei seisa kasutamata maad, mis piima ja mett voolab.Ka iisraellased lahkusid Egiptusest kliima jahenemise faasis.Sooja oli siis paar kraadi rohkem kui tänapäeval.
Tänased sõjad Lähis-Idas ei ole põhjustatud kliimamuutustest. Neid põhjustab pigem keskaja lõppemisega seotud võimuvõitlus, kus mehed ei soovi oma priviligeeritud seisusest naiste suhtes loobuda. Mosleminaised aga ei soovi enam olla paljalt lastetootmise masinad, vaid soovivad võrdselt meestega osleda ühiskondlikus elus. Elada. Olla iseseisvad. Võideldakse võimu, loodusressursside, nafta, gaas teemandid, jne.eest. Infotehnoloogia areng mõjub laastavalt uskudele.
Mida kiiremini kliima soojeneb, seda kiiremini lisandub Lähis-Idas ja Aafrikas elamiskõlblikku maad.Mõne põlvkonna vältel peatub ka moslemimaades rahvastiku kontrollimatu juurdekasv ja hakkab pigem pikkamööda alanema. Nii nagu see on toimunud juba pikemat aega Euroopas. Järgmiseks kliima jahenemise perioodiks on inimkond ehk juba paremeini ettevalmistatud ja ei pea üle elama kollapseid.

Inno ütles ...

Nii et tegelikult peaks elu Araabias järjest paremaks muutuma, mistõttu on migratsioon Euroopasse pikemas perspektiivis mõttetu? Seda võiks käia Araabiamaades rohkem seletamas.

Anonüümne ütles ...

Jura. Et siis mehed jätsid naised-lapsed nälja kätte ja pagesid ise euroopasse kõhtu täitma? Endil firmariided seljas, viimase moe tossud jalas, nägu priske. Passid kõigil kadunud, aga viimase margi moblad taskus.
Inno - tegelt Vene vallutas Krimmi ka nälja pärast. Rohelised mehikesed olid lihtsalt näljased ja tulid Krimmi sooja lõunat küsima. Ukrainlased olid vihkajad ja ei andnud, mille peale rohelistel mehikestel oli õigus pahaseks saada ja Krimm ära võtta...