pühapäev, 15. mai 2016

Kas majanduslikult on kaotatud ka järgmine kümnend?

Eesti elab pidevas hirmus, väljavõte Õhtulehe veebist.

Kolumnist Kaarel Tarand on tõstatanud Õhtulehes õigustatud küsimuse pidevast hirmu õhkkonnast, millega Eestit valitsetakse. Ja märgib, et sellise hirmutamisega on majanduses kaotatud terve kümnend.

Nüüd on küsimus selles, kas kaotatud on ka järgmine kümnend või kümnendid, sest hirmutamine jätkub ja läheb üha intensiivsemaks. Varsti ei julge keegi enam midagi Eestis ette võtta ega Eestis eladagi.

Ses mõttes on Tarand õigel teel, et hirmutamine on kasulik eelkõige võimalikule vaenlasele, antud juhul siis Venemaale. Kui aga Tarand arvab, et Venemaal pole Eesti suhtes mingeid huvisid, siis ta loomulikult eksib. Venemaa huvi ongi Eesti majanduslikult isoleerida, umbes nii nagu USA tegi Kuubaga. Eestis on pidev hirm, majandus jääb kängu ning inimesed vaesuvad. Ühel hetkel on pealtnäha ilusast riigist järel vaid tühi kest, mida on vaja vaid kergelt müksata, et ta kokku kukub. Umbes nagu juhtus Ukrainaga. Venemaa huvi on näidata, et endised NLiidu riigid, kaasa arvatud Venemaa ise ei saa ilma liidu taastamiseta hakkama. Seni on see asi neil päris hästi õnnestunud.

Kommentaare ei ole: