pühapäev, 29. mai 2016

Kas NATO eriüksus ei julge lihtsalt Eestit kaitsma tulla?

Väljavõte IMDb veebist.

Vaatasin tõsielul põhinevat värsket filmi 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi ja tunnistan, et päris kõhe hakkas. Mitte selle pärast, mis toimus 2012. aasta 11. septembril Liibüas, kus sadakond kohalikku rätipeaed tegid tuule alla CIA eriüksusele ja tapsid USA suursaadiku, kuna abi ei jõudnud õigel ajal kohale. Vaid selle värske uudise pärast, et NATO, või õigemini USA ei taha saata Eestit kaitsma 5000-mehelist eriüksust, mis paikneb Itaalias. Mis sisuliselt tähendab, et NATO ei julge oma parimaid võitlejaid surma saata.

Veidi ärevaks teeb ka see, et pärast Benghazi veresauna panid USA eriüksuslased lauale avalduse teenistusest lahkumise kohta. Sarnaselt 2012. aastal Ukrainat päästma läinud USA sõjalaeva Donald Cook meeskonna liikmetele. Mis näitab, et USA armees on asjad üpris kusised. Väike Eesti tugineb oma riigikaitses aga just nendele USA sõjaväelastele. See asjaolu on kindlasti venelastele hästi teada, et nad viimasel ajal on nii bravuurikad ja teevad mis tahavad: algul Tšetšeenias, siis Gruusias, Ukrainas ja nüüd Süürias. Sisuliselt venelased irvitavad juba tükimat aega mikide üle.

Või mis venelased, kogu maailm naerab ameeriklaste saamatuse üle: Hiina, Iraan, isegi Põhja-Korea naerab. Ja seda juba aastaid. Kas te kujutate ette?! Kuhu on USA langenud. Põhjust pole vaja kaugelt otsida: ameeriklased on haaranud liiga suure tüki ja ei saa kusagil enam hakkama. USA peab oma usaldusväärsuse taastamiseks hakkama vähendama oma maailmapolitsei rolli, selles osas on Donald Trumpil muidugi õigus. Aga see tähendab väiksemat või sootuks olematut toetust Eestile ja teistele Ida-Euroopa riikidele. Praegusi arenguid vaadates on märgata, et USA ongi Ida-Euroopa enda jaoks arvelt maha kirjutanud.

Kommentaare ei ole: