laupäev, 7. mai 2016

Linter jälle piiril kinni peetud, teda oodatakse kella viieks politseisse!

Kohvik jätkab 9. mai eelsete kuhjuvate pingete kajastamist, kuigi muu meedia vaikib. Öise Vahtkonna liider Dmitri Linter on taas Eesti-Vene piiril kinni peetud. „Ehh, huvitav on minu elu Eesti piiril,” kirjutas ta Facebookis kolm tundi tagasi. „Minult tahetakse võidupüha lippu ära võtta, aga ei teata, millistel juriidilistel alustel. Eestlasest politseinik keelas mul advokaadile helistada ja üritas ära võtta mu mobiiltelefoni.”

Mõne aja möödudes kirjutab Linter, et nüüd üritatakse juba teist korda ära võtta kõiki tema asju. „Minu suhtes kasutati jõudu ja põhjendati seda sellega, et ma ei pea ennast viisakalt üleval. Kella 17ks oodatakse mind Tallinnas politseisse.”

Linteri sõnul tegeles temaga kümme inimest. „Nüüd viidi jõuga ühte tuppa,” kirjutas ta kaks tundi tagasi. „Kaks teevad pilti, kaks otsivad läbi.”

Nii palju siis praeguseks! Kohvik jälgib asjade käiku ja annab ka teile teada, mis Linterist edasi saab.

Eesti võimud on ärevil, sest 9. mail toimub Tallinnas nn pronkssõdurite rongkäik „Surematu polk”, milles marssijad kannavad oma Teisest Maailmasõjast osa võtnud esivanemate portreesid, ja Linter on üks selle ürituse organiseerijatest. Osaleda soovijad kogunevad 9. mail kella 17. 30ks Tallinna bussijaama parklasse, kus moodustatakse kolonnid ja liigutakse mööda Filtri teed Sõjaväekalmistule. Tallinna linn ei andnud luba rongkäigu toimumise ajaks liiklust seisata. Rongkäigule oodatakse ligemale 600 inimest.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Võib-olla saame teada, kui kallis hind oli politsei pealt kokkuhoidmisel.

Anonüümne ütles ...

Tunneme teie sõpradele kaasa.