pühapäev, 8. mai 2016

Linter: „Minuga ei tahetudki vestelda, mind taheti lihtsalt hirmutada”

Koju jõudnud Dmitri Linter kirjutab Facebookis, et ei jõudnudki eile kella viieks Tallinnasse politseisse, sest teda peeti Narvas kella 12st kella 21. 45ni kinni. Linteri sõnul ei lastud tal ühenduda oma advokaadiga ning talt võeti jõudu kasutades ära telefon, mis mõneks tunniks minema viidi. „Kui telefoni said nad kätte, siis arvutit neil ära võtta ei õnnestunud,” kirjeldab ta. „Oleks tulnud minuga kakelda ja tulemus oleks olnud selge. Ilmselt nad ei tahtnud mind väga kõvasti peksta.”

Linter ütleb, et planeeris tegelikult jõuda Eestisse alles pühapäeval, aga sai 6. mail (reedel) kell 18. 45 Tallinna Kesklinna politseijaoskonnalt kirja, kus teda paluti tulla laupäeval kella viieks politseisse, et rääkida sellest, kuidas Surematut polku kõige paremini läbi viia. „Olen Moskvas ja mind oodatakse 7. mai õhtuks Tallinnasse. Vähem kui ööpäeva jooksul.” Linter, kes luges teatist alles kella üheksa ajal õhtul, saatis politseile kohe vastukirja, kus teatas, et plaanide muutmine põhjustab talle ebamugavusi, aga ta on siiski nõus tulema ja politseinikega vestlema. Omalt poolt palus ta, et politsei teavitaks kokkulepitud kohtumisest ka piirivalvureid ning et nood ei teeks talle Eesti territooriumile sisenemisel takistusi - kuna teda on kutsutud kella viieks Tallinnasse politseisse ja ta kavatseb sinna kohale jõuda.

Ilmselt tekkis mingi arusaamatus, sest Linter peeti sellegipoolest piiri peal kinni ning otsiti - taas! - läbi. Nõnda ei olnud tal kuidagi võimalik politseisse kella viieks Surematu polgu asjus vestlema minna.

Üheksa tundi Narva piiripunkti "uurimisboksis" viibinud Linter ise leiab, et politseil ei olnud algusest peale mingit plaani temaga vestelda ning tegemist oli puhtakujulise provokatsiooniga, et teda hirmutada.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Noh sellest pole midagi. Pioneer ei karda hunti, annab talle vastu lonti! :D

Anonüümne ütles ...

Miks tal sissesõidukeeldu pole?

Anonüümne ütles ...

Tunneme kaasa teie sõbra vintsutustele.

Irja ütles ...

Ma ei tea, miks sissesõidukeeldu pole. Kas ta ei ole mitte eesti kodanik? Eesti kodanikele ei saa sissesõidukeeldu vist kehtestada.