esmaspäev, 9. mai 2016

Linteri kinni võtmine oli viga

Minu jaoks oli tänase päeva kõige suurem üllatus Dmitri Linteri kinnivõtmine Kaitsepolitsei poolt. Mida sellega saavutada loodeti? Et võetakse „Surematu polgu” korraldaja kinni ja siis jääb üritus ära? Venelased kuulutasid juba hommikul Facebookis, et polk toimub igal juhul ja keegi neilt nende üritust ära võtta ei saa.

Seejärel hakati vastu politsei soovitusele vahetada üks kogunemispaik teise vastu. Seda põhjendati sellega, et teised ei ole seotud nende lubadustega, mida politseile on andnud Linter.

Linter lubas ka Delfile antud intervjuus, et kavatseb ürituse korraldamisel järgida kõiki seaduses sätestatud nõudeid ja politsei korraldusi. Kuid nüüd on Linter kinni võetud ja teised pole mingeid selliseid lubadusi andnud. Pealegi on nad Linteri kinnivõtmisest nördinud.

Mis juhtub, kui nördinud inimesed hakkavad mässama? Kes tagab siis korra?

Minu seisukoht on see, et Linteri kinnivõtmine Kaitsepolitsei poolt oli viga. Ma ei ütle seda seepärast, et Dima on mu sõber, vaid seepärast, et Eestil ei ole hea näidata, et ollakse närvis. Las inimesed marsivad ja mäletavad oma vanaisasid. Saan aru - raske on jääda rahulikuks, kui keegi tallub su konnasilmadel, ma ise olen ka närvimineja kuubis, aga kui sa millelegi valuliselt reageerid, siis näitad, et oled närvis, et sul on põhjust närvis olla, ja annad teisele võimaluse ennast vastu rünnata. Näitad ise oma nõrgad kohad kätte.

Raske on ennustada, mis nüüd edasi saab. Selge on see, et venelased seda nii ei jäta. Kohvik hoiab igatahes sündmuste arengul silma peal.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli töö kaitsepolitsei poolt siis ju.

Anonüümne ütles ...

KAPO - ten points!