teisipäev, 31. mai 2016

Make love, not war!

Eesti ja Venemaa liiguvad omavahelise tapluse suunas, aga enne kui kauaoodatud täristamiseks läheb, tahaks meelde tuletada üht vana asja. Nimelt, nagu on tuvastanud Portugali arheoloogid ühe Lissaboni lähedalt leitud 25 tuhande aasta vanuse noormehe skeleti põhjal, olid sel olemas nii neandertallase kui inimese eellase tunnused. See avastus andis alusta arvata, et neandertallased ei surnud mitte välja, inimestega peetud sõdade tulemusel, nagu väidab laialt levinud teooria, vaid nad segunesid inimesega. Tänapäeval on leitud, et inimene on pärinud neandertallastelt rea geene, näiteks oma suure aju on inimene pärinud just neandertallastelt, samuti karvad, sõjakuse ja südikuse ilmselt aafrikast pärit inimese eellastelt. Sõjaga poleks sellist efekti saavutanud. Kokkuvõttes aga arenes sellest armastusest sündinud liidust praegune inimene, väga võimekas tegelane. Ehk siis - inimene on (suure tõenäosusega) tekkinud armastusest, mitte sõjast. Nagu öeldakse: make love, not war.

Sama soovin Eesti-Vene suhetele. Eestlased peaks venelasi armastama ja venelased eestlasi, sellest võib ühel päeval sündida midagi väga suurt ja head. Omavaheline tülinorimine ja sõjaks valmistumine viib ainult hukatusse. Aga kellele seda vaja on?

Alustuseks mingem tänavale ja kallistagem venelast. Jah, te kuulsite õigesti: kallistage venelast! Ja soovige talle midagi head! Ma luban, teie päev saab sellest palju parem ja niisamuti tulevik.

Kui musta meest näete tänaval, kallistage teda ka. Võtke ümbert kinni ja kallistage! Ma luban teile, must mees ei hammusta!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lollakas.

Anonüümne ütles ...

Kes teile selle propa eest maksab?

Inno ütles ...

Taevaisa :)