reede, 6. mai 2016

„Surematule polgule" oodatakse 600 inimest

Öise Vahtkonna liider Dmitri Linter ütles ajalehele Vzgljad, et Tallinnas 9. mail toimuvale „Surematu polgu” rongkäigule on end kirja pannud 600 inimest ning ta arvab, et kohale võib tulla 300-400 inimest. Rongkäigus osalejad kannavad oma Teisest Maailmasõjast osa võtnud esivanemate portreesid ja marsivad nendega Tallinna autobussijaamast Sõjaväekalmistule. „Meie aktsioon lõhub müüdi Eesti okupeerimisest,” sõnas Linter.

Linter räägib Vzgljadile ka sellest, kuidas teda Eesti-Vene piiril kinni peeti. „Istun Narvas, ootan ei tea, mida,” seisab tema mahlakas Facebooki kirjelduses. „Ähvardati telefon ära võtta. Tõsi, kuttidel käed värisevad. Närvitsevad.”

Linteri sõnul tiirles tema ümber neli inimest. „Üks hoidis mul käest kinni, teine pani käe õlale. Löödi käe pihta, kui üritasin oma telefone ära võtta. Ähvardati jõudu kasutada, kui ma oma asju läbi vaadata ja fotografeerida ei lase.”

„Surematut polku” valmistab ette paarkümmend inimest, nende seas Eesti Vabariigi aastapäeva paraadi kommenteerimise pärast töölt lahti lastud päästja Sergei Menkov, ning Linteri sõnul on neid kõiki juba ka struktuuride poolt ühel või teisel moel survestatud.

Linteri arvates on Eesti võimud nii närvis seepärast, et „Surematu polk” on saanud ootamatult suure huvi osaliseks ning Tallinnas ei ole ammu sedavõrd suurt aktsiooni olnud. Ta ise on hetkel Venemaal, aga lubab naasta Tallinnasse päeva-paari pärast.

Kommentaare ei ole: