kolmapäev, 25. mai 2016

WTF???

Päris toredad sõnumid Eestist:

Esiteks see, et Lennuamet üritas Estonian Airi riskidest teatanut vallandada.

Ja siis, et Harku kinnipidamiskeskuse psühholoogi leping lõpetati päev pärast politsei tegevuse kritiseerimist.

Ausõna, jääb mulje, et Eestit juhivad mingid rullnokad, kes on nii naglad, et neil jääb õigust veel ülegi. Pole ime, et kuritegudesse sekkuvad pereisad vaeseomaks pekstakse. Aru ma ei saa, kuidas küll on selleni jõutud? Kõik algas ju kunagi nii ilusti ja lootusrikkalt, nii palju inimesi on parema Eesti nimel vaeva näinud. Aga tulemus on kahjuks null.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olete siin blogis ise kirjutanud väga hästi sotsiopaatidest/psühhopaatidest. See ongi vastus küsimusele. Vt sotsiopaadi poolt juhitud organisatsioon.

Anonüümne ütles ...

Kõik algas ju kunagi nii ilusti ja lootusrikkalt? Kas ikka algas? Äkki oli see vaid illusioonide udu eestlaste peades?
Kui aus olla, siis ju leidus juba 1991. aasta sügisel vanakesi, kes hoiatasid, et: "nüüd hakkab see päris riigivarastamine alles peale." Tol ajal enamasti kas naerdi või ei tehtud väljagi, aga eks nad mäletasid veel seda Pätsuaegset EWd.

Vabariik taastati peamiselt emotsionaalsel baasil, aga ilma praktilise plaanita - või kui see plaan kellelgi oligi, siis oli see sel juhul vilets ja nõrk plaan. Justkui lennufirma Nordica - lennufirma on, lennukid praegu isegi lendavad, aga pikaajalist äriplaani ikka ei ole. Omamoodi paras anekdoot.

Inno, te ju ise teate, kuidas venelased arutlesid 1989/1990: "millest need iseseisvad Balti riigid elama hakkavad?" Pragmaatilisest aspektist ma arvan neil oli pigem õigus.
Aga kes siis tol ajal sellele mõtles, kõik tahtsid "eesti asja" (ja enamasti oma taskusse) ajada :D

Ma ei salli Marxi, aga praktika on tõe kriteerium sellegipoolest. Ausalt öelda on Eesti riigina läbi kukkunud.

Anonüümne ütles ...

Hea kommentaar eelmiselt. Tahaks ka Portugali...

a.

Anonüümne ütles ...

Valus ja aus tõde.

Anonüümne ütles ...

Muidu uudised on uudised, aga viimased laused ja kommentaarid lähevad SINNA suunda!

Olen tähele pannud ühte huvitavat asja: kui Eestis on midagi halvasti, viib arutelu ikka sellele, et kas selline riik nagu Eesti on ikka õigustatud olemas olema üldse ja lollid need, kes 90-te alguses üldse sellise asja tegid jne., lollid need, kes Eestis oma elualal midagi teinud on - sest keegi teine ikkagi, näedsa, pole seda eluala, mille tema oleks pidnud jonksu saama, kaugeltki jonksu saanud/pole tahnudki saada.

Mis on analoogne sellega, et kui kellegi laps teeb halva teo, siis hakatakse arutlema nii:
-näed nüüd, mida ta tegi
-jah, väga halb käitumine
- lollid olite üldse, kui te selle lapse valmis tegite! Ma ütlesin teile kohe, et laps - see pole mingi roosamanna, ta võib hakata tegema teil seda, teist ja kolmandat. Aga kus teie - ei teinud väljagi! Nii õhinas olite, kui sünnitusmajast selle pambu koju tassite ja temaga vaeva nägema hakkasite. Elasite illusioonide udus, jah? Et just teil tuleb hästi käituv laps, jah? Paras teile nüüd, emotsionaalse otsuse tegijad. Oleks te selle lapse tegemise asemel parem kuuris puid lõhkunud, vat siis preagu ei oleks...
- no igal inimesel on puudusi, me...
- mis te veel õigustate! Pole õigustatud olemas olema ei teie ega teie laps, puudulikud sellised!

Kui aga mõnes teises riigis on midagi halvasti, siis ma pole küll kuulnud arutletavat nii, et kas see ja too (rahvus)riik üldse peab olemas olema, sest see ja too rahvus on niisuguste ja naasuguste puudustega, miks ta omal ajal üldse tehti ja lollid need, kes selle riigi tegid. Ei ole kuulnud, et eestlased teise rahvuse riigi kohta nii arutleks või mõni teine rahvus ise nii arutleks. Ei - teiste rahvusriikide puhul on justkui iseensestmõistetav, et need riigid lihtsalt ON. Tükkis oma puudustega.

Ainult Eesti peab olema "vabandust, et ma olemas olen" või "ei ole õigustatud olemas olema" - tundega?

Anonüümne ütles ...

Milleks see poeetiline vada lapsetegemisest? Vastik Venemaa ju andis lausa kandikul orjageenidega rehepappidele käntsaka järamiseks.

a.