kolmapäev, 8. juuni 2016

Eesti presidendiks Dmitri Linter?

Dmitri Linter, väljavõte baltnews.ee veebist.

Eesti venelased soovivad Eesti presidendina näha Öise Vahtkonna juhti ja „Surematu polgu” rongkäigu korraldajat Dimitri Linterit, vahendab portaal Baltnews.

Eesti venelased ja vene keelt rääkivad inimesed leiavad, et Eesti presidendi ametkohale on kõige väärikam kandidaat inimõiguslane ja antifašist Dmitri Linter, teatas Baltnews'ile aktsiooni „President Eesti venelastele” algataja Andrei Zarenkov. Tema sõnul pakuvad Linterile hetkel konkurentsi Dimitri Klenski, Aleksandr Tšaplõgin, Jevgeni Levik ja Edgar Savisaar. „Linteri eelistena mainiti selliseid omadusi nagu ausus, äraostmatus, karisma ja võime genereerida ideid,” ütles Zarenkov.

Zarenkovi arvates muutuksid Eesti presidedi valimised palju dünaamilisemaks, kui ka venelased oma kandidaadi välja käiksid. Selles suunas kavatsetakse astuda esimene samm jaanipäeval ehk eestlaste võidupühal 23. juunil.

Dmitri Linter ise ütles Facebook'is uudist kommenteerides, et tulemus on talle ootamatu ning ta ise võib nimetada mitte vähem kui 10 inimest, kes saaksid selle tööga hästi hakkama. Tema sõnul võib küsitluse tulemusest järeldada seda, et Eesti venelased on valitsuse praeguse poliitikaga rahulolematud, soovivad häid suhteid Venemaaga ja tunda end väärikate inimestena, elades austuses nii üksteise kui selle maa vastu, kus elavad. „Selle asemel antakse venelastele kogu aeg mõista, et nende huvid ei ole seaduslikud ning et see, kes armastab Venemaad, paneb toime mõttekuriteo,” lisas ta.

Kommentaare ei ole: