reede, 17. juuni 2016

Inno ja Irja Kohviku lemmik presidendikandidaat on…

Kohvik ei ole siiamaani üle saanud šokist, et Keskerakonna presidendikandidaat ei olegi Edgar Savisaar. Sel hetkel, kui selgus, et see on Mailis Reps, jäi meil suu lahti ega ole enam kinni vajunudki. No mida!? Meie ütlesime, et Keski kandidaat on Edgar, Edgar ütles, et on Edgar… Ja nüüd selgub, et hoopis Mailis Reps on!!! Simsonlased on ilmselt Keskerakonnas jala kõvasti maha pannud või on siis Reps Savisaare leeri üle läinud. Emb-kumb.

Kes meil siis kandidaatide rivis on? Reps, Helme, Jõks, Nestor, ja Kaljurand pidasid juba debatti. Lisaks neile tuleb ilmselt arvestada ka Kallasega. Kuid enda kandidatuuri on üles seadnud ka Kender. Jõerüüt paistab olevat mängust väljas.

Keda toetab Kohvik? Mina toetasin enne Edgar Savisaart, sest tal on minu meelest olemas presidendile vajalikud omadused ja ta suudab leida ühist keelt kõikide ühiskonna gruppidega. Aga nii lojaalne ma Keskerakonnale nüüd ka pole, et toetaksin Mailis Repsi. Ei ja tuhat korda järjest ei! Ma mõtlesin, et see on nali, kui ta oma kandidatuurist teada andis. Siis mõtlesin, et ta on saanud päikesepiste. Või läinud hulluks. Noh, nüüd paistab, et terve Keskerakond on läinud hulluks. Noh, terve ilmselt mitte, sest Savisaar jäi Repsile alla ainult 12 häälega.

Ok,  teised kandidaadid. Mis need minu poolt nimetatud presidendile vajalikud omadused olidki? Sõjaväelase julgus, filosoofi mõistus, poeedi süda. Vaatame, millisel kandidaadil mida on ja mida mitte.

Kallas. Mõistus. Keegi ei saa öelda, et Kallas tark poleks. Karismaatiline on ta ka.

Jõks. Mõistust on ja poeedi südant ka. Ka mõningane nohiklik karismaatilisus.

Kaljurand. Ei ole mitte kui midagi, vaata, kust otsast tahad. Võib-olla mõningane turumutilik sarm.

Nestor. Mõistus.

Kender. Julgus ja poeedi süda, kuid puudu jääb mõistusest.

Helme. On olemas nii julgus, mõistus kui poeedi süda. See, et ta aeg-ajalt siiralt prahvatab, näitabki, et tal on poeedi süda. Karismaatilisus on ka täitsa olemas.

Kohviku kandidaat on seega MART HELME. Ilma igasuguse kahtluseta.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Toetan kah Helmet. Tema Trumpilaadne resoluutsus tagaks ainsana meie rahvuse ja riigi säilimise.
Savisaar - kaotanud reaalsustaju. Reps - ülbik. Kallas - kõrglooži vabamüürlane. Kaljurand - tema ema oli küüditaja, pagulaste suhtes ohtlikult inimlik, rumal. Jõks- kämbu. Nestor ja Jõerüüt - low energy.

Inno ütles ...

Samas võib Helme jälle venelasi provotseerida. Sõda ma mõtlen.

Irja ütles ...

Esimesega nõus :D

Anonüümne ütles ...

Siit ka +1 esimesele kommentaarile. Repsi kohta ülbik ehk pole kõige õigem sõna, pigem tüüpiline orjamentaliteediga oportunist-karjerist, kuulake näiteks seda, mis Postimehe nn keeletesti-intervjuus Brexiti kohta rääkis, täielik ood Euroliidule :(

Aga kes veel pole kuulnud Mart Helme sõnavõtte pühapäevasel EKRE kongerssil, siis:

Mart Helme kõne EKRE kongressil

Lipumarss Pärnus, Mart Helme kõne

Irja ütles ...

Aitäh! Loodame siis kuulda uusi kõnesid!

Anonüümne ütles ...

Kõige jubedamad elukad on Helmed!