pühapäev, 5. juuni 2016

Kas Vene luure on oma koerad lahti lasknud?
















Eestivenelane Jevgeni Ossinovski (vasakul, Delfi veebist) ja Venemaal vangis istunud ukrainlane Nadja Savtšenko (paremal, Reutersi veebist).

Aeg liigestest on lahti, võib öelda viimase aja sündmuste kohta Taani prints Hamletit parafraseerides. Esiteks muidugi asjaolu, et Donald Trumpist saab järgmine USA president. Nii pingelist ja murrangulist olukorda pole USAs olnud viimased paarsada aastat, alates kodusõjast 19. sajandi keskel.

Eestis on justkui unest ärganud Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister, Kremliga soojades suhetes oleva ärimehe Oleg Ossinosvki poeg, kes on kukkunud sõimama EKRE-lasi avalikult kaabakateks. Ning Ukrainas sõimab samamoodi avalikult presidenti ja kogu läänemeelset valitsust äsja Venemaalt vangist saabunud helikopteri piloot Nadja Savtšenko, keda tema lähedased enam äragi ei tunne.

Mis toimub? Mis ainet on need inimesed sisse söönud, võib küsida. Kõhedust tekitab teadmine, et on olemas aineid, mis võivad nõnda mõjuda, et inimesed hakkavadki kummaliselt käituma või neil avalduvad erilised võimed. Kui mäletame, siis alles äsja tegi Savtšenko läbi kurnava näljastreigi, kus ta isegi vett ei joonud. Pärast seda on inimesed tavaliselt mitu kuud täiesti oimetud. Aga Savtšenko oli Ukrainasse naastes energiast pakatav nagu Duracelli jänes.

Sama võib öelda Ossinovki kohta - teda oleks viimastel päevadel nagu mingi kärbes hammustanud. Või siis on temaga midagi muud juhtunud.

Hakka või uskuma külma sõja aegseid jutte totaalsest ajupesust, kus inimesed pandi tegema asju mida nad kunagi poleks teinud. Esmalt tuleb meelde näiteks Kennedy mõrvamine, milles väidetavalt osales mitu ajupestud inimest.

Kommentaare ei ole: