neljapäev, 23. juuni 2016

Sõjaga hirmutamine on tegelikult Eesti huvides!!!

Väljavõte Postimehe veebist.

Kuigi peaminister Taavi Rõivas kirus neid, kes „hirmutavad sõjahüsteeriaga”, räägib kaitseminister Hannes Hanso, et lood, mitme tunniga keegi Eesti ära vallutab, aitavad Eesti teemasid päevakorral hoida. Ehk siis: sõjaga hirmutamine on tegelikult Eesti huvides!

Mulle isiklikult tundub samuti, et sõja teemal rääkimine, ausalt ja avameelselt tuleb pigem kasuks kui kahjuks. Hanso tõi välja juba teemade päevakorral hoidmise asja, lisaks saab nõnda iga inimene enda jaoks läbi mõelda, mida sõda võiks tähendada ja kuidas selleks valmistuda. Aitab hirmudega silmitsi seista ja see, hirmu teadvustamine on esimene samm sellega toimetulekuks. Probleemi eitamine ei aita kunagi probleemi lahendamisele kaasa, vaid vastupidi, kuhjab asjatuid pingeid.

Sama lugu on näiteks Ida-Virumaaga, kus pikalt eitati probleemide olemasolu ja loodeti, pead jaanalinnu kombel liiva alla peites, et küll nad kuidagi iseenesest lahenevad. Aga nagu aeg näitas, ega ikka miski iseenesest ei lahenenud küll, asjad läksid üha hullemaks.

Kommentaare ei ole: