kolmapäev, 8. juuni 2016

USA õhutab konflikti Venemaaga, et Trump pukki ei saaks?

Kui varem ei teinud Balti riikide olukorrast keegi välja, siis nüüd on Eestisse saabumas koguni 10 tuhat NATO sõjaväelast koos suure hulga rasketehnikaga. Räägitakse, et see on esimene säärane musklinäitamine Euroopas pärast teist ilmasõda. Aktsioon on sihitud Venemaa vastu, justkui Venemaa ärritamiseks niigi pingelisel ajal.

Küllap on paljudele arusaamatu, miks seda kõike vaja on? Ametlik jutt on, et Balti riikide kaitsmiseks. Aga tegelikult? Kas selline vastase provotseerimine on ikka parim kaitsetaktika?

USAs on tulemas presidendivalimised ja presidendiks on saamas Donald Trump, nö mees metsast, keda võimulolevad tegelased võimule lasta ei taha. Keda tahetakse võimust eemal hoida, maksu mis maksab. Kuivõrd Trump on öelnud, et ta saadaks NATO hoopis laiali, on võimalik et USA õhutab viimases hädas konflikti Venemaaga ja on valmis ohverdama Balti riigid, peaasi, et Trump presidendiks ei saaks. Aga sellele ei mõelda, mis juhtub, kui kaotatakse Balti riigid ja Trump saab ikka pukki, sest ameerikamaa rahvas ei usalda petta saanud naist ja kedagi teist silmapiiril kah ei ole. Annaks jumal, et ei loodeta suurele sõjale, mis pikendaks Obama valitsusaega nii nagu Rooseveltiga oli omal ajal.

Kommentaare ei ole: