reede, 29. juuli 2016

Eesti kuulsaim migrant on end kenasti sisse seadnud ja unistab sõidust Pariisi

Eesti kuulsaim migrant Ahmed Abdul Qader maikuus Tallinnas Vabaduse platsil, väljavõte New York Timesi veebist.

Eestis pole kuulsaimast migrandist, paar aastat tagasi Kuuba Gitmo vangilaagrist lahti lastud ja Eestisse vastu võetud Ahmed Abdul Qaderist kippu ega kõppu. Üksvahe räägiti isegi, et mees olla kadunud, siis jälle, et elab Eestis, aga temast ei tohi midagi rääkida. Nüüd on aga New York Times teinud temast pika loo, ilmselt siis välismaa ajakirjanikele ikka antakse tema kohta infot.

Tuleb välja, et 13 aastat Kuubal vangis istunud ja nüüdseks 32-aastane mees on end Tallinnas sisse seadnud ja isegi töötab ühes kaupluses. Talle anti Eesti valitsuse poolt korter, tervisekindlustus ning igakuine toetusraha, lisaks organiseeriti talle keelekursused ja talle on määratud tugi-isik. Mees külastab regulaarselt Tallinnas tegutsevat Eesti Islami Keskust. Ta suhtleb oma sugulastega Jeemenis Skype'i teel ning on Skype'i teel isegi abiellunud. Oma naist pole ta saanud veel Eestisse kutsuda.

Mees ütleb, et praegune elu Eestis on tema jaoks nagu teine Guantanamo, aga ta tahab end vabaks võidelda ja unistab koos naisega reisimisest Pariisi.

Kommentaare ei ole: