laupäev, 23. juuli 2016

Inno ja Irja Edgaril Tallinnas külas




Eile käisime Tallinnas ja külastasime taas Edgar Savisaart. Sedapuhku mitte Hundisilmal, vaid Keskerakonna büroos Toom-Rüütli tänaval.

Rääkisime paljudest asjadest, aga põhiliselt Savisaare protsessist. Mitte sellenimelisest teleseriaalist Tallinna Televisioonis, vaid päris protsessist. Sellest, mis pandud püsti Savisaare kodu läbiotsimise põhjal ja mida riigiprokurörid Laura Vaik ja Steven-Hristo Evestus kohtus võita loodavad.

Imestasime, et asjaga ei ole ikka veel kuigi kaugele jõutud. Isegi süüdistust ei ole veel esitatud, rääkimata kohtu alla andmisest. Kuigi kevadel rääkis riigi peaprokurör Lavly Perling, et tõendid on olemas ja kohe-kohe jõuab asi kohtusse.

Aga siin me siis nüüd oleme ja ei midagi. Savisaar ametist kõrvaldatud ja tema tunnistajate mõjutamise katsed blokeeritud. Kõik tingimused asja edasi menetlemiseks on loodud, aga asi ei liigu ega liigu. Tegib juba küsimus, et kas prokuratuur üldse tahabki selle asjaga edasi minna. Äkki osad prokurörid tahavad ja teised ei taha ning nad ei suuda omavahel kokkuleppele jõuda???

Arutasime ka selle üle, et ei tea, kas prokuratuur võib tahta asja kinniseks kuulutada, kui see kord kohtusse peaks jõudmna. Inno arvas, et nii võib juhtuda küll. Kapo värk. Mina jälle arvasin, et täielikult kinniseks kindlasti mitte. Isegi Kaur Kenderi protsessi ei kuulutatud täielikult kinniseks, kuigi tegemist oli väga tundliku teemaga ja ma olin surmkindel, et see kuulutatakse kinniseks. Aga ei,  Savisaare protsessi ei kuulutata kindlasti täielikult kinniseks.  Kui, siis osaliselt kinniseks. Ajakirjandust ei taheta ju ka välja vihastada. Pressile on Savisaare protsess teadagi maiuspala. Prokuratuur vajab protsessi võitmiseks ajakirjanduse poolehoidu.

Savisaar ei tundunud teda ootava protsessi suhtes üldse murelik. Ma ütleks, et ta oli optimistlikult äraootav.

Sel ajal kui meie Innoga Savisaarega juttu ajasime, jooksis meie väike Roosi (1, 8 a) Keskerakonna büroos ringi. Mängis veemasinaga, üritas käänulisest trepist üles ronida ja tegi asja büroo töötajate kabinettidesse.

Paari tunni pärast asutasime end minekule. Kell ligines juba viiele ja tee Võrru on pikk. Võtsin endale veel mõned Kesknädalad kaasa, tegime Edgariga pilti ja läinud me olimegi. Kuni järgmise korrani!



Ülemisel pildil meie Edgari kabinetis, alumisel mina büroo lugemismaterjaliga tutvumas.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja ei ühtegi sõna käigu eesmärgist. Ju siis ei õnnestunud raha välja kaubelda...

Anonüümne ütles ...

Vahel on suhtlemise eesmärgid lihtsalt inimlikud?

Anonüümne ütles ...

Eelmisele: oh püha lihtsameelsust. Selge on see, et seda kuritegelikku kampa ühendab vaid rahahimu...

Inno ütles ...

Meil ongi Irjaga salaplaan jääda ööseks sellesse Hundisilma külalistemajja, kust Kapo töötajad leidsid mänguasja kastist 300 tuhat krooni. Kindlasti on seal midagi veel!

Anonüümne ütles ...

Lolli nalja võib ju teha aga eks igale mõtlevale inimesele on selge, et need kaks tola noolivad Edgarilt taas tallinlaste maksuraha. Ilmselt siis Edgari sopaTV kaudu, kuhugi mujale neid ju tööle ei võeta...

Margus Kiis ütles ...

Öelge Savisaarele edasi et lõpetaks ratastoolis istumise ja harjutaks proteesiga käimist.

Irja ütles ...

Ok :)