neljapäev, 25. august 2016

Eesti naised, marss sõjaväkke!

Norra kehtestas naistele kohustusliku ajateenistuse, väljavõte Postimehe veebist.

Eestis kehtib soolise võrdõiguslikkuse printsiip, mille kohaselt nõuavad näiteks naised omale meestega võrdset palka. Ent samas on üks asi, kus mehi selgelt diskrimineeritakse - sõjaväeteenistus. Millegipärast on see noortele meestele kohustuslik, naistele mitte. Kas keegi on aru saanud, miks?!

Kunagi olid tõesti noored naised lastega kodus, tänapäeval enam mitte. Lapsi saadakse 30ndates eluaastates, kui üldse. Seetõttu pole mingit põhjendust, miks naised ei võiks läbida ajateenistust. Kui 18-aastaselt lapse saad, pääsed ära, kui ei, lähed sõjaväkke. Naiste sõjaväeteenistus võimaldab imelihtsalt mitmekordistada armee suurust ja võimekust.

Armeeteenistuses käimine mõjutab noorte meeste elu ja konkurentsivõimalusi võrreldes noorte naistega, kes sõjaväes käima ei pea ja edenevad nii õppetöös kui ametialaselt kiiremini. Ja siis veel küsitakse, miks naistel on parem haridus kui meestel.

Eesti naised, marss sõjaväkke!

22 kommentaari:

Üllar Saar, 48, Tallinn ütles ...

Inno,
Kirjutate oma paljudes blogikannetes, et teid on lastest ilma jäetud, noaga ähvardatud jm. Kui teie õigusi väidetavalt rikuti, miks te siis ei pöördunud kohtu poole?
Kirjutate, et teete ÜKT-d. Kui teie töö oleks ühiskondlikult kasulik, siis oleks ühiskond valmis teile teie töö eest ka vääriliselt maksma. See oleks ka lahendus teie rahalistele probleemidele.
Kuna see aga nii ei ole, siis järelikult olete kasuliku töö asemel valinud kerjamise. Tõenäoliselt olete kerjamise omandanud Portugalis.

Anonüümne ütles ...

Kas sa ise ka saad aru mis jama sa kirjutad? Kui naine peale kekskooli ei õpi ja ei arenda ennast, siis millal veel, kas siis kui ta lastega kodus on? Igas peres ei ole sellist jama, et kaks täiskasvanut lamavad lastega kodus ja kerjavad. Teised pered ikka elavad.

Anonüümne ütles ...

Tore on, Inno ise ka tütarde isa.

Inno ütles ...

Aga millal noor mees end arendama peab?

Inno ütles ...

Ma arvan, et sõjaväeline karjäär on naistele väga kasulik. Mina soovitan tütardel küll sõjaväkke minna. Tulevikus, kui Eesti on murjaneid täis veetud, peab iga naine end kaitsta oskama.

Anonüümne ütles ...

Inno,
Enda kaitsmiseks ei pea sõjaväkke minema. Erinevad trennid on olemas kus enda kaitsmist õpitakse ja relva käsitlemiseks on ka kursuseid.

Seega äkki mõtled enne kui kirjutad.

Ann ütles ...

Juulike läheb siis sõjaväkke jah. Või on peale Roosikese sul veel tütreid?
Aga Irja võiks sõjaväes ära käia. Sa oled muster isa ja saad hakkama ja Irja saab puhata.

Kana Kaks ütles ...

Inno, tänapäeval ollakse sõjaväes napp kümme kuud. Mis selle ajaga nii väga arendamata jääb?
Aga minugi poolest- naised võivad vabalt sõjaväes käia. Mulle meeldiks ja näiteks laskmises teeksin paljudele meestele silmad ette ( mul on selline hobi).

Kana Kaks ütles ...

Aga Irja võiks tõesti sõjaväes ära.Esiteks trenni mõttes, seda on tal hädasti vaja, ja teiseks näeks seal ehk ka tõelisi mehi (mitte, et keegi ta ära krabaks, seda peale tissipilti ei juhtu, vaid noh et teaks sult rohkem nõuda).

Inno ütles ...

No aga mis see 10 kuud siis ühele naisele teeb? Mehed saavad hakkama, naised ei saa. Mina naisena oleks küll nördinud. Miks ei võiks naised teha sõjaväelist karjääri? Tänapäeval on sõjaväes juba päris head palgad, igal juhul paremad kui kaubanduses.

Kana Kaks ütles ...

No ma ju räägin, et naised saavad vabalt hakkama. Tänapäeva noored naised on ägedad ja sportlikud, mitte mingid saiamaadamid.

Anonüümne ütles ...

Sõjaväes on meil naisi ju ikka juba väga palju käinud, nad on sinna ka pärast ajateenistust jäänud, karjääri teinud, ohvitseriks saanud - ilma igasuguse sunduseta käivad, mis siin nüüd lahtisest uksest sisse murda.

Kädi Lakk ütles ...

Irja ja sõjaväkke? Oh, jumal... kes talle vett pähe kallama hakkab? Kes kohvikusse viib? Kes väliõppustel süüa teeb?

Anonüümne ütles ...

Kas sina, Inno, oled üldse sõjaväes käinud, et siin mölised????
Ja ehk vaatad kodus ringi, sul seal üks käest ära lastud laiskloom, kes ei viitsi midagi teha (ega sa ise ka muidugi hakkajam ja töökam pole). Teiesuguste ajumaht (õigemini selle puudumine) taaskord jälle üllatab, aga alati negatiivselt.

Anonüümne ütles ...

Norra on nafta mahamüümise järel varsti taas kerjusriik ja võimeline varsti ainult kivikirvestega mammutijahti pidama. Aga mammuteid kah enam pole. On ainult nato sõjavägi.

Inno ütles ...

Iisraelis käivad ka naised sõjaväes ja näevad väga kenad välja, korralik rüht jne. Lapsi jaksavad ka rohkem sünnitada. Eesti naised on ses osas ludrid. Mina ise olen sõjaväes käinud, kaks aastat olin ära, ilma ühegi puhkuseta.

Kana Kaks ütles ...

Ole hea, vaata natuke Irjast kaugemale. Vaata aknast välja kasvõi. Noored Eesti naised on ka hea rühiga ja trimmis. Saaksid vabalt sõjaväes hakkama.

Mari ütles ...

Mida ludrid Inno? Vaata veidi ringi. Ma olen raudpolt kindel, et kõvasti paremas füüsilised vormis kui sina. Ja usutavasti on seda enamus noori naisi.

Inno ütles ...

Irjal on väga hea rüht ja tugevad lihased. Eesti naised on väga halva rühiga, käivad küürus seljaga, aga enesehinnang on ülikõrge, sest eesti mees on hästi leplik.

Kana Kaks ütles ...

Irjal hea rüht ja tugevad lihased? Vaata kasvõi üle see Titeblogi rannavideo, kas niimoodi kõnnib ùks rühikas inimene?

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irja, kas te mõlamed kannate silmaklappe???

Mari ütles ...

Muhahahaa. Muud ei oska teha, kui naerdagi selle peale. Kus Irjal see hea rüht ja tugevad lihased on? Pole üheltki pildilt või videolt veel näinud.