laupäev, 20. august 2016

Inno ja Irja kommenteerivad peaministrite intervjuusid. Mart Laar

Väljavõte ERRi veebist.

Irja: Laar näeb kindlast välja kehvem kui Savisaar. Kui Savisaart võib võrrelda ratastoolis James Bond'iga, siis Laar meenutab pigem Bondi-filmide kurjamit, keda vaadates tulevad külmavärinad peale.

Inno: Aga kas Laar on ka senaator Palpatine'i sarnane?

Irja: Jah, Laari võib ka võrrelda Palpatine'iga. Tema alustas samamoodi ideaalidega, aga mingil hetkel läks midagi nihu. Laar läks ka mingil ajal liiga ahneks ja andis mustadele jõududele oma käe. Selles mõttes on neil Savisaarega olnud sama saatus. See tuleb ilmselt sellest, et neil on mingil hetkel võim üle pea kasvanud. Savisaar on minu hinnangul selline, et kui mõistuse pähe võtab, siis tõuseb, aga Laari puhul ma seda ei näe. Savisaar peab mõistuse pähe võtma ja oma ego alla suruma. Kui Savisaar seda suudab, iseendast jagu saab ... Ta peab üle saama Savisaarest ja mitte olema selline pujään. Siis, ma ütleksin, tema aeg pole veel läbi.

Inno: Ok.

Irja: Ma tean, et sina oled teisel seisukohal, sina leiad, et Savisaar võiks puhata.

Inno: Jah.

Irja: Mis sinu seisukoht on? Mis sina ütleksid?

Inno: See sõltub muidugi teistest. Kui kõik ära kukuvad kõrvalt nagu Laar, näiteks Rõivas tsombestub ka ära, siis ei jäägi kedagi teist peale Savisaare.

Irja: Ja see võibki olla Savisaare kaval plaan. Ta kurnab teised ära lihtsalt. Ja siis tõuseb võidukalt püsti. Ma nõustun paljude kommentaatoritega, kes ütlevad, et Savisaar meelega tahab välja paista nõrgana.

Inno: Aga see tema haigus, oli ka lavastus või?

Irja: Novot, see võiski olla lasvastus. Savisaar tahtis teada, kes on erakonnas reeturid. Kujuta ette, Savisaar oli selle eest nõus loobuma isegi oma jalast. teda võib võrrelda rebasega, kes on jäänud lõksu ja närib oma jala läbi. Ja nagu sa näed, tulidki kõik konnad kivi alt välja, kui Savisaar oli haiglas.

Inno: Aga Laar vist on päriselt ka selline pehme nüüd või?

Irja: Ma arvan, et jah, Laar pole ju IRL-i esimees, Savisaar on jätkuvalt Keskerakonna esimees.

Inno: Jah, ja Laari jutt on ka selline vähe pehme.

Irja: Selles mõttes on Laarist muidugi kahju. Mulle tundub, et ta pingutas üle. Laar on hea näide sellest, mis juhtub, kui inimene teeb liiga palju tööd. Siis sa oled 50ndates eluaastates invaliid.

Inno: Sellepärast ongi hea tööga end mitte koormata ja puhata, kui vaja. Tööd on alati võimalik teha, aga tervist enam tagasi ei too.

Irja: Laar on nii vihane Kallase peale. Kas sellepärast, et Kallas võttis ta maha või?

Inno: Jah.

Irja: Aga seda ma ei usu, et Laar pole ta peale vihane. Laar on just selline, kes võtab kõike äärmiselt isiklikult. Ta siiamaani ei tunnista, et ta Savisaare pildi pihta tulistas. Miks ta seda ei tunnista? So what?! Siis on siiamaani, presidendiralli puhul saviusaare ja Laari vastasseis. Eesti ajalugu võib defineerida pärast taasiseseisvumist Savisaare ja Laari võitlusena. Savisaar üritab teha Kallasest presidenti ja Laar Jõksist. Mõlemad on ratastoolis. Mõlemad on selle suure võitluse tulemusena ratastooli jäänud.

Inno: Jah, päris huvitav. Ja siis võib ka öelda, et Reformierakonna upitaski Laar võimule. Nii nagu sabisaare soosik oli Kallas, oli Laari soosik Ansip.

Irja: Jah!

Inno: Ja nüüd, kui Ansip läks minema, on Reformis kaalukauss kaldumas Savisaare pundi poole.

Irja: Jaa, justnimelt!

Inno: Nii et Reformierakond on Savisaare mõju all.

Irja: Tuleb välja jah. Kui Kallas saab presidendiks, võetakse see valitsus maha ning Savisaare suhtes lõpetatakse menetlus ära.

Inno: Päris põnev tõesti. Khmm. Ma mõtlen nüüd õudusega, kas ma Ingridiga lõpetan ka ratastoolis?

Irja: (naerab) See on mõttekoht, jah, nagu ütles Ingridi hea sõbranna Urve Palo.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kas kuidagi ei saa ilma Ingridita?