esmaspäev, 1. august 2016

Marina Kaljurand nagu Villu Reiljan. Sellist presidenti kujutaks ette Türkmenistanis või Kasahstanis

Marina Kaljurand, kes uhkustab LPs ilmunud intervjuus oma 2200 eurot maksnud Christian Diori käekotiga, on rumal, vulgaarne, ülbe ja agressiivselt ambitsioonikas naine. Kõikidest presidendikandidaatidest kõige vähem presidendiks sobiv. Isegi Mailis Reps sobiks rohkem, kuigi ka tema on rumal. Aga vähemasti ta ei ole ülbe.

Kui Marina Kaljurand oleks mees, siis ta oleks Villu Reiljan. Reiljan on Kaljuranna „poliitiline kaksikvend”, sest ka Reiljanit iseloomustasid ülalloetletud omadused - rumalus, vulgaarsus, ülbus ja agressiivne ambitsioonikus.

Kas keegi oleks kunagi kaalunud Reiljani sobivust presidendiks? Enne kriminaalasju, ma mõtlen?

Pakun, et mitte. Kujutage hetkeks ette president Reiljanit rahvale uue aasta tervitust ette lugemas või vabariigi aastapäeva kõnet pidamas. Juba selle peale mõtlemine paneb ihukarvad püsti tõusma. Sellist presidenti kujutaks võib-olla ette Türkmenistanis või Kasahstanis. Aga mitte Eestis. Täpselt sama lugu on Kaljurannaga.

President võib olla ülbe - Toomas Hendrik Ilves on ülbe -  ning ka ambitsioonikus on okei, aga ta ei tohi mingil juhul olla rumal ja vulgaarne, sest kaks viimast teevad kahest esimesest paroodia. Kui rumalus, vulgaarsus, ülbus ja agressiivne ambitsioonikus ühes inimeses koos esinevad, siis see on niiütelda killer combination. Selline võib olla ajalehe peatoimetaja, aga selline ei tohi mitte mingil juhul olla president.

Ma loodan südamest, et Reformierakonnal jätkub südant ja mõistust asuda neil presidendivalimistel Siim Kallase taha. Sest uskuge - Eesti rahvas ei võta iialgi Kaljuranda omaks.

Mitte seepärast, et ta on venelane või et tema ema oli punane. Ka sugu ei mängi siin mingit rolli - Suurbritannia sai endale äsja väga asjaliku naispeaministri ja Ameerika Ühendriikide presidendikandidaadist Hillary Clintonist võib palju arvata, aga seda ei saa öelda, et ta loll või vulgaarne oleks. Kui panna Kaljurand Clintoni kõrvale, siis võib näha, milline kuristik võib lahutada üht naispoliitikut teisest.

Nii et kinnitage Kallas ära, et see turumutt juba suurelt areenilt ära kaoks.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lugedes seda artiklit, kerkib paratamatult üles küsimus, et kes selle loo küll Sinult tellis? Kuna viimasel ajal olete mitu korda kohtunud Savisaarega, siis ilmselt pole vaja vastust kaugelt otsida. Huvitav, palju sellise loo eest ka makstakse ja millise raha eest oleks võimalik tellida artikkel, et Kaljurand on ilus, tark ja osav, aga Siim on varas.

Anonüümne ütles ...

Arvamused võivad olla isegi õiged (v.a. et Reps ei ole ülbe) aga artiklist kumab läbi subjektiivset sallimatust. See ei pruugi olla objektiivne :(.
Õige isik on ainult rahvuslane (aga teisiti Eestis ei saagi) Helme.

Inno ütles ...

Savisaar ütles, et toetab Repsi. :)

Irja ütles ...

Aga miks peaks Savisaar toetama Siimu?
Tema toetab ju Repsi.

Anonüümne ütles ...

Kuna nii Irja, kui Inno ruttasid kinnitama, et Savisaar toetab Repsi, mitte ei lükanud tagasi väidet, et Savisaar selle loo tellis, siis on selge, et tellijaks ongi Savisaar.

Anonüümne ütles ...

Väike parandus: Ilves on ülbe ainult Twitteris.

Inno ütles ...

Mina võin kinnitada, et Siim on Irja isiklik sümpaatia, Savisaarele ta ei meeldi. Savisaare meedias on toetatud pigem Helmet, keda toetan ka mina. Aga minult pole Savisaar veel midagi tellinud. :(

Irja ütles ...

Lükkan siis ümber: Savisaar ei ole seda lugu tellinud. Savisaare huvi on praegu hoopis teises kohas.

Anonüümne ütles ...

Savisaare huvi peabki olema teises kohas - kohtukohas. Teiesuguste tüüpide kaasamine sellesse protsessi (otseülekanne TTV-s! Irja ja Inno kommenteerivad!)teenib ikka sama eesmärki, mille on välja töötanud teatud valgeid rõivaid kandev kodanik und Co - näidata, kui naeruväärne (jummala tühjalt kohalt kokku klopsitud nagunii jne) on kogu "prillikivi" vastu algatatud "nõiajaht". Kordan: prillikivi rünnatakse! Samasse rubriiki lähevad lastele ja lapsemeelsetele mõeldud unejutud Baatja koertele tuttavatest kapokate saabastest või nuutsatustega pikitud pajatused kuuri alt äravõetud rahast, mis kõhu kõrvalt korjatud ratastooli ostuks. (Muide, miks teie Suur Sõber ei vura ringi "ärimeestest sõprade" kingitud ja sure pidulikkusga üle antud elektriratastooliga, vaid laseb ennast mõnel järjekordsel tšikil ringi kärutada nagu ilmasõja muldvana veterani. Tegelik vastus on muidugi see, et oma stammvalijatelt veel rohkem kaastunnet välja pressida, nagu ka oma tühja püksisäärega - huvitav, kas proteesiraha pani ka paha kapo pänni?) Ühesõnaga - kõigele, mida on teinud kapo ja proks, tuleb külge kleepida naeruvääristav silt ja kes sinna komplekti veel paremini sobiks kui teie, kaks klouni. Paraku jõuab asi vääramatu jõuga kohtusse, olgugi kaitsjatele taas vaja lisaaega toimikutega tutvumiseks jms. Mis siis muud kui ootame ära.

Anonüümne ütles ...

See ju avalik saladus, et Keskerakonna presidendikandidaat on Kallas. Mailis on lihtsalt ilus ja armas, aga täiesti ohutu selles mõttes - lõikab pisut poliitilist profiiti oma nn presidendikampaaniaga, ega see talle kahju too, pigem kasu.

Mis Irja ja Inno tegemistesse puutub, siis ma poleks nii karm, elu tahab elamist ja raha teenimist, eriti kui peres on kaks last, üks neist erivajadusega. Kuritegu oleks pere nälga jätta.

Anonüümne ütles ...

Seda repsitamise juttu siin I&I-lt lugedes mõtlesin, et no mida-mida, nad ei saa ju ometi niiiii lollid olla (isegi nende kohta nagu natuke üle võlli nõme), aga et sel juhul peavad nad ju oma lugejaid puhta lollideks pidama. Võimalikud muidugi mõlemad variandid. Nii vist ongi.

Üllar Saar, 48, Tallinn ütles ...

Ilus neljamõõtmeline analüütiline raamistik, mis vaadeldavad isikud täpselt paika paneb.
Hea töö.
Seda saab laiemaltki kasutada, nagu Ilvese puhul juba tehtud.
Rumalat inimest on sageli huvitav vaadata, juhul kui ta ei ole ülbe.
Mailis Reps on seetõttu on OK kandidaat.
Marina Rajevskaja puhul on küsimus, kuidas ta üldse suurele pildile sai. S.t miks kõrgemalt poolt meid Rajevskajaga karistada tahetakse.

Anonüümne ütles ...

Sest võrdlusmoment peab olema piisavalt räige, et 1 kandidaat nende hulgas säraks eredamalt kui päike.

Anonüümne ütles ...

VEB-fond. Kadunud raha.

Irja ütles ...

Oot, kust te võtate, et meie seal saates midagi kommenteerima hakkame?

Irja ütles ...

Mind kutsuti külalisesinejaks Meedia Keskpunkti saatesse, muust ei tea ma midagi.

Üllar Saar, Tallinn ütles ...

Marina Kaljuranna suur pluss on siiski selles, et nõukoguliku (varase stagnaaja) valitsemisstruktuuris toimimise oskus on tal nö. "geenides". Praegu räägitakse palju, et stagnaaeg on tagasi. Kaljurand-Rajevskaja ongi stagnaaja tüüp. Kas just presidendi tasemel? Nõukogude ajal oli ka president, keegi mäletab tema nime? Aleksei Müürissepp? Viktor Vaht?

Irja ütles ...

Mulle miskipärast tundub, et presidendi tasemel mitte.

Üllar Saar ütles ...

Eesti meespoliitikutest vastab Kaljuranna-Rajevskaja profiilile minu meelest kõige paremini noorem Tarand. Teisi ei tule meeldegi. Tarand näitab, et nimetatud profiilil on Eestis oma ja mitte väike auditoorium .