pühapäev, 28. august 2016

Miks ma Ingridit jätkuvalt taga igatsen :)


Seltskond Eesti Eurovisiooni delegatsiooni liikmeid 1999. aastal Iisraelis Surnumeres, kus vesi on nii soolane, et saab olla ilma paadita vee peal, nii pikutada kui kõndida.

Ohhh. Pühendan käesoleva artikli Eesti viimasele kommunistile, Eesti Vasakpartei endisele juhile Sirje Kingisepale, kes on hulluks läinud pärast eksist lahkuminekut ning nüüd pritsib Inno ja Irja blogisse sapiseid kommentaare eri aliaste alt. Kujutab ette, et elab koos oma eksiga, kes käib purjetamas pärast seda, kui eksi uus elukaaslane talle purjeka ostis. Nii see eluke kord juba Eestis on - tänitavad naised jäävad oma meestest ilma ja pärast pole kadedusel piire. Nii nagu minu eks, pressib Sirje Kingisepp end suhtesse kolmandaks. Minu kogemus ütleb, et sellistest õnnetustest ei saagi lahti, nagu öeldakse, küürakat parandab ainult haud.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Vaid sellest, et igatsen Ingridit jätkuvalt taga, nagu Sirje on tabavalt Inno ja Irja blogi kommentaarides märkinud. Miks? Nimelt talus Ingrid imehästi sooja. Eestis polnud temaga kunagi mingit probleemi, olime mõlemad sellised sooja-, või isegi kuumalembid. Nautisime kuuma sauna. Kui käisime 1999. aasta maikuus Iisraelis Eurovisiooni lauluvõistlusele kaasa elamas, siis talusime imehästi üle 30-kraadist kuuma, kui kõrval kukkusid inimesed ära nagu kärbsed. Iisraelis ekskursioonidel päev otsa päikse käes olles tuletati ühtelugu meelde, et veepudel peab alati igal pool kaasas olema, aga ei minul ega Ingridil polnud vaja mingit veepudelit - olime pigem imestunud, kes need nii halvasti kuuma taluvad.

Nüüd ma enam ei imesta. Minu kõrval on inimene, kes ei talu üldse sooja, kuumast rääkimata. 25 kraadi juures, kus minu jaoks elu alles algab, on Irja jaoks juba piiripealne palavus. Tal on 26-27 kraadi viimane piir, sealt edasi läheb juba raskeks. 30-kraadine mõnusalt soe ilm on Irja jaoks põrgupalavus. Pole midagi öelda - tüüpiline soomlane. Ja te veel imestate, miks me taheme minna Soome elama! Muud moodi ei saagi.

Kui aus olla, siis ma igatsen seda aega, kui sain vabalt soojust nautida. Soomes õnneks on igal pool saunad, kus saan veidi troopikat nuusutada. Ja Soome sissetulekute juures on võimalik reisida soojale maale. Oma eksi juurde ma loomulikult tagasi ei taha, sest nagu olen korduvalt märkinud, ei talu ma füüsilist vägivalda. Parem siis juba naine, kes ei talu sooja, kui vägivaldne naine.